JCA dekok
Home

Checkpablo voor een aantrekkelijk huis in Spanje

Wil je een huis kopen in Spanje? Dan moet je een aantal zaken goed van te voren bekijken. Kies bijvoorbeeld een makelaar die je kent of waarvan je weet dat die goede recensies heeft. In Spanje mag namelijk iedereen gewoon makelaar worden. Je weet dus niet altijd of de makelaar waar je zaken mee doet betrouwbaar is of niet.

Spanje is natuurlijk erg groot dus er is veel om uit te kiezen. Een aantal leuke regio’s staan hieronder beschreven:

Costa del sol. Een huis kopen costa del sol is een populaire keuze. Costa del Sol is Spaans voor: kust aan de zon. Het gebied is een 300 km lange zone langs de kust van de middellandse zee in het zuiden van Spanje. De Costa del Sol staat bekend om het strand en het lekkere weer, maar je kunt er veel meer doen dan alleen luieren. De zwoele avonden aan zee kun je ten alle tijden combineren met dagjes uit in de omgeving. Dit gebied is niet voor niets zo populair: er zijn heel veel bezienswaardigheden en mooie, bijzondere plekken. De plaatsen die een bezoekje waard zijn, liggen niet al te ver van elkaar vandaan. Daarom is de Costa del Sol een perfecte plek om Spanje te verkennen.

Filigrana is een bijzonder mooi dorpje. Het dorpje ligt enkele kilometer van Acebuchal. Dit dorpje staat onder de Spanjaarden bekend als een van de mooiste ‘pueblos blancos’ van Andalusië. ‘Pueblos blancos’ betekent wit dorp.

Ronda is een van de meest bezochte dorpjes van Spanje en dat heeft een goede reden. De diepe kloof die de stad in tweeën spijt zorgt voor vele spectaculaire vergezichten. Een aanrader is een wandeling over de Puente Nuevo; dit is een spectaculaire belevenis. Voor de liefhebber van witte dorpjes is de oude kern van Ronda ook een aanrader; het is immers een typische ‘Pueblo Blanco’. Dit dorpje ligt op een uurtje afstand van de stranden van Marbella.