JCA dekok
Home

Beveiligingscamera’s voor een veilig gevoel

Veel Nederlanders zijn steeds meer bezig met de beveiliging van hun woning. En we kunnen wel stellen dat dat ook nodig is. Inbrekers worden steeds meer creatief in het bedenken van slinkse wijzen om een woning binnen te treden. En hoe beveilig je je eigen woning daar het beste tegen? Soms is een brekers zelfs een bekende voor je. Wat inbrekers soms doen is rouwadvertenties bekijken, zodat ze een moment hebben waarop ze weten dat je niet thuis zult zijn. Dit is slechts een van de voorbeelden die bewijzen dat inbrekers steeds slimmere en slinkse wijzen hanteren om een woning binnen te dringen.

Verschillende factoren zorgen voor de preventie van inbraak. Soms zijn het eenvoudige dingen die voor zichzelf spreken. Bijvoorbeeld verlichting; een goed verlichte tuin of gevel zijn al voldoende om een inbreker voorgoed af te schrikken. De inbrekers wil uiteraard tijdens zijn misdrijf niet gezien worden door toevallige passanten. Zaken als kilo’s die vlakbij de gevel staan kunnen worden gebruikt om de woning in te klimmen.

Verder is het handig om de woning eruit te laten zien alsof die bewoond is. Laat een aantal lichten aanstaan. Zorg voor afwisseling van de verlichting door middel van tijdschakelaars. Tip: niet alleen verlichting aan zetten op de begane grond, maar ook op de eerste etage, want anders kunnen de inbrekers die op de loer zijn vermoeden dat het gaat om een leeg huis.

Dan hebben we nog een optie en dat is camerabeveiliging. Een woning die is uitgerust met camera beveiliging heeft een zeer afschrikkende werking. Een beveiligingscamera of ook wel CCTV genoemd, wordt steeds goedkoper. Deze camera’s kun je in allerlei soorten en maten verkrijgen. Deze soorten variëren van: camera’s via WiFi, camera’s met zonnepanelen en analoge camera’s. Deze zijn allemaal, afhankelijk van je situatie, een prima middel om inbraak te voorkomen.