JCA dekok
Home

4 manieren om spiegels van Spiegelpracht te gebruiken

In dit blog krijg je tips en trucs waardoor de spiegels van Spiegelpracht je huis groter en lichter laten lijken. Want alleen een correct geplaatste spiegel kan licht, textuur, ruimte en karakter creëren.

Een eetkamer spiegel

Natuurlijk kun je de spiegels van Spiegelpracht in je huis gebruiken omdat ze handig zijn om je uiterlijk te checken. Maar wist je dat spiegels ook het licht vangen en die in donkere hoeken kunnen projecteren? Of dat ze ruimtelijke illusies creëren en dat ze je favoriete accessoires en ornamenten als geen ander weten te accentueren?

Wil je het licht in de ruimte verbeteren?

Door een spiegel op de juiste plaats in een ruimte te plaatsen, kun je het natuurlijke licht optimaliseren. Plaats de spiegel daarom naast een raam om de hoek van het licht perfect op te vangen en het licht door de hele ruimte te laten weerkaatsen.

Pronken met de tuin

Vergeet niet dat spiegels niet alleen binnenshuis kunnen worden geplaatst en tot zijn recht komen, buiten zijn ze ook heel goed te gebruiken Stel je voor dat je heel veel tijd en moeite hebt gestoken in het creëren van een prachtige tuin, waarom reflecteren we die dan niet en genieten we er dan niet vanuit meer hoeken van? Tuinspiegels kunnen op tal van plaatsen worden geplaatst om een krachtig effect te creëren. Zo kan bijvoorbeeld tegen de omtrek van de tuin tussen bloeiende struiken het idee van een geheime poort ontstaan.

Met een spiegel creëer je natuurlijk de illusie van ruimte

Hoe groter de spiegel, hoe meer ruimte hij lijkt te creëren. Denk goed na over de hoek van de kamer die u wilt reflecteren – het plaatsen van een spiegel tegenover een raam, bijvoorbeeld, zal zowel natuurlijk licht en groen weten te brengen in een kleinere kamer. In een kamer waar u met gasten samenkomt, kan een grotere spiegel de sfeer in de kamer verhogen door de illusie van meer gasten te geven.

Natuurlijk kan een spiegel ook in de gang

Een statusspiegel in de toegangsweg van een huis geeft onmiddellijk het gevoel van opbeurend licht zodra je binnenkomt.

Op de website van Spiegelpracht is er een groot assortiment beschikbaar. Vind je onverhoopt toch niet waar je naar op zoek bent? Neem dan gerust contact met deze professionals op, zij maken er ook graag een voor je op maat.