JCA dekok
Zorg

Weer een beweeglijk lichaam na de behandelingen van de fysiotherapie in Nijmegen

Het lichaam van de mens dient goed te kunnen bewegen en daar zal de behandelingen van fysiotherapie in Nijmegen je handje bij helpen. Vaak hebben mensen last van diverse klachten die zich in het hele lichaam kunnen opdoen en als heel vervelend kunnen worden ervaren. Vaak heeft dit te maken met klachten als pijn, maar ook vermoeidheid kan een klacht zijn dat uit de spieren of gewrichten kan ontstaan. 

Oorzaak zoeken van de klachten

Eerst zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar de oorzaak van het probleem dat je ondervindt. De oorzaak moet namelijk worden aangepakt om je lichaam weer te kunnen herstellen. Dat zal eerst worden gedaan door middel van een kennis making, ook wel een intake gesprek genoemd. Hierin wordt besproken wanneer de klachten zijn ontstaan en wanneer je hier last van hebt. Ook zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar een aantal bewegingen, waar blijf je haperen en wat kan je allemaal nog wel. Dit zijn belangrijke factoren om een diagnose te stellen en daarom zal men bij de fysiotherapie in Nijmegen hier ook zorgvuldig mee omgaan en niet zomaar wat roepen. Het is van belang dat de patiënt ook echt zeker weet wat hij of zij heeft voordat er allerlei conclusies worden getrokken. 

Verklaring voor het probleem

Vaak wil men echt graag weten wat hij of zij heeft om dat er dan in ieder geval een verklaring kan worden gegeven voor de pijn, maar liever is er geen verklaring voor en zal er worden gezocht naar een oplossing. Je kunt doorverwezen worden door de fysiotherapie in Nijmegen wanneer het blijkt dat er meer aan de hand is, maar vaak zal de fysiotherapie in Nijmegen eerst kijken naar het probleem en dit proberen te behandelen alvorens je naar het ziekenhuis wordt doorverwezen.