JCA dekok
Image default
Zorg

Van welke materialen worden wasbare luiers gemaakt?

Misschien heb je er al eens van gehoord: wasbare luiers. Ze worden door steeds meer ouders verkozen boven de wegwerpvarianten, waarin volop chemicaliën zijn verwerkt. Precies die chemicaliën zijn voor velen een reden voor de overstap. Wat ook geen onbelangrijke rol speelt, is de impact van de wegwerpproducten op het milieu. Wasbare luiers kunnen van allerlei materialen zijn vervaardigd. Meestal is dit (organisch) katoen, maar het kan ook bamboe of microvezel betreffen.

Een uitgebreid assortiment herbruikbare luiers

Alle natuurlijke materialen hebben zo hun voordelen. Bamboe heeft het sterkste absorptievermogen, maar daar staat wel tegenover dat de droogtijd na het wassen aanzienlijk langer is. Microvezel absorbeert iets minder goed dan bamboe. Organisch katoen combineert het beste van beide werelden. Wasbare luiers van dit materiaal zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar bij Kaatje Katoen. In de webshop vind je het gehele assortiment, voorzien van de leukste kleuren en patronen.

Ontdek het zelf tijdens een proefperiode van drie maanden

De luiers die bij Kaatje Katoen verkrijgbaar zijn, zijn behalve gemaakt van natuurlijk materiaal ook altijd voorzien van een certificaat. Dit kan het Fairtrade-, maar ook het Oekotex-100- of het GOTS-certificaat zijn. Over kwaliteit en verantwoorde totstandkoming hoef je je dus geen zorgen te maken. Wanneer je met wasbare luiers wilt beginnen, kan dit best even spannend zijn. Bij de specialist in herbruikbare hygiënische artikelen mag je daarom ook eerst proberen. Ongebruikte en ongewassen luiers mag je dan binnen negentig dagen retourneren.

Duurzame hygiëne voor de moderne vrouw

Kaatje Katoen biedt niet alleen luiers, maar ook producten voor menstruatie en bevalling, zoals menstruatiecups, wasbaar maandverband en inlegkruisjes. Ook met wasbaar maandverband zorg je goed voor jezelf én de planeet. Het verband gaat tot wel vijf jaar mee. Net als wasbare luiers zijn deze producten een eenmalige investering die je op de lange termijn dubbel en dwars terugverdient. Daarnaast is wasbaar maandverband beter voor de pH-waarde.