JCA dekok
Zorg

Naar de fysio in Nijmegen

Wist je dat er jaarlijks zo’n 1,5 miljoen mensen naar de fysio gaan? En dat alleen al in Nederland. Omdat fysio in Nijmegen je kan helpen met beter bewegen en minder pijn is het logisch dat zoveel mensen er gebaat bij zijn. Ook heeft een fysio behandeling in Nijmegen een positieve invloed op ziekteverzuim. Omdat je minder pijn hebt, zul jij je minder ziek hoeven te melden op je werk of op school.

Fysio in Nijmegen bij hooikoorts

Heb je in de lente en/of zomer last van hooikoorts? Dan is dan erg vervelend en vaak moet je dan elke dag medische middelen innemen om alleen maar goed te kunnen ademen en zien. Dat wil natuurlijk niemand maar met fysio behandelingen in Nijmegen kun je ook tijdelijk de klachten verminderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciale tape die op het lichaam geplakt wordt. Medical taping wordt dit ook wel genoemd. De tape wordt aangebracht op de rug omdat er bij het ruggenmerg verschillende segmenten zijn die bepaalde organen beïnvloeden door middel van de huid. Zo worden de longen aangepakt waardoor je beter kunt ademen. Daarnaast kunnen ademhalingsoefeningen ook helpen bij de klachten. Vaak heb je een aantal weken minder of geen last van hooikoortsklachten.

Medical taping

Deze behandelmethode bij de fysio in Nijmegen komt oorspronkelijk uit Japan en Korea uit de jaren 70. Eind jaren 90 werd deze methode steeds bekender in Europa. Nu wordt er nog steeds veel gebruikt gemaakt van deze vorm van fysio. Elastische tape wordt op je lichaam geplakt om klachten te verminderen bij bijvoorbeeld een blessure. Vaak wordt er tape gebruikt van het merk CureTape. Omdat de tape een tijdje blijft zitten heb je een soort 24 uur per dag behandeling. Zo kun je sneller herstellen en zal je snel weer goed kunnen bewegen.