JCA dekok
Image default
Woning en Tuin

Veel gasten, grote eettafel

Ben jij een echte Gordon Ramsey in de keuken en vind je het geweldig om voor je familie en vrienden te koken, dan geniet je waarschijnlijk ook van een grote eetkamer. Of je nu een groot gezin hebt of gewend bent om met de hele familie rond de eettafel te zitten met feestdagen, een grote eettafel waarbij je met z’n allen aan tafel kan zitten is dan van groot belang. Maar als het gaat om het vinden van de perfecte eettafel, is dat nog makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel bespreken we een aantal nuttige tips die jou zullen helpen in de zoektocht naar de perfecte eettafel voor jou en alle gasten.

Eettafel voor kleine en grote gezinnen

Als je een nieuwe eettafel gaat uitzoeken is het natuurlijk van groot belang dat de tafel groot genoeg is voor het hele gezin. Bij de meeste tafels die te koop zijn staan de specificaties vermeld zoals de hoeveelheid personen die aan tafel kunnen zitten, het materiaal en de afmetingen van de eettafel. Als je een klein gezin hebt en niet vaak visite over de  vloer hebt, is een eettafel voor 6 personen voldoende. Als je echter vaak familie op bezoek hebt zoals met de feestdagen of zomaar voor de gezelligheid, dan is het wellicht verstandig om voor een grotere eettafel set te kiezen. Heb je een klein gezin maar vaak gasten aan tafel, dan is een 8 persoons eettafel voldoende. Maar heb je een groter gezin dan is het wellicht verstandig om een eettafel voor 12 personen aan te schaffen.

Eettafel

Uitschuifbare eettafel

Als je niet heel veel ruimte in huis hebt om een grote eettafel te plaatsten, maar wel regelmatig een groot aantal gasten verwacht die langs willen kopen voor een lekker hapje en een drankje, dan is een uitschuifbare eettafel wellicht de ideale oplossing. Een uitschuifbare tafel kan worden losgemaakt waardoor er meerdere bladen in het midden of aan de kopse kant van de tafel kunnen worden toegevoegd. Hierdoor vergroot je het oppervlakte van de tafel waardoor er meerdere personen plaatst kunnen nemen. Dat is toch ideaal!

Eettafel met aanzetblad

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de tafel te verlengen met een aanzetblad. Met een aanzetblad wordt er een extra stuk tafelblad aan de kopse kant van de tafel gehangen. De afstand van de tafelpoten blijft in dit geval wel gelijk in tegenstelling tot een tafel met uitschuifmogelijkheden. Hiermee kun je extra ruimte creëren om op het verlengstuk alle hapjes en drankjes te plaatsen, zodat je meer ruimte over om meerdere personen plaatst te laten nemen aan tafel. Zorg er daarnaast ook voor dat je genoeg stoelen in huis hebt zodat iedereen aan de grote eettafel kan aanschuiven.