JCA dekok
Image default
Woning en Tuin

Makelaar en taxateur in Hengelo

Marcel Kon makelaar in Hengelo helpt mensen doorgaans bij het kopen, verkopen en huren van onroerend goed in de stad en de omgeving. Wat kunnen wij voor onze klanten betekenen?

  • Woningen te koop of te huur aanbieden: onze makelaar werkt samen met huiseigenaren en eigenaren van bedrijfspanden uit de hele regio waarbij wij zorgen voor de foto’s en video’s en deze publiceren op onze website en funda.nl
  • Adverteren: Ons team van makelaars zullen online advertenties, krantenadvertenties en open huizen dagen inzetten om meer bezoekers te genereren naar jouw woning.
  • Vast aanspreekpunt: Onze makelaar laat potentiële kopers of huurders de woning zien en beantwoord alle vragen die betrekking hebben op het huis of met het aankoop / verhuur proces.
  • Onderhandelingen: om jouw belangen op de best mogelijke manier te behartigen onderhandelt onze makelaar met kopers en huurders over de voorwaarden en aankoopprijs. Ook regelen wij al het papierwerk zoals koopovereenkomst en huurovereenkomsten zodat jij daar geen omkijken naar hebt.
  • Deskundig advies: onze makelaars kennen de Twentse woningmarkt als geen ander en kunnen je daarom ook het beste adviseren in de verkoopprijs en je inzichten geven hoe de markt zicht ontwikkeld in de plek waar jij woont. Anderzijds profiteer je als koper van een woning ook van de inzichten in de lokale markt en wat een realistische prijs voor een bepaalde woning die te koop staat.

Huis taxeren in Hengelo

Om je woning in Hengelo te laten taxeren kun je terecht bij Marcel Kon! Maak een afspraak met de taxateur van Marcel Kon Makelaardij. Met vestigingen in Borne en Enschede zijn we altijd in de buurt uitstekend bereikbaar. We zijn bereikbaar via telefoon, email, WhatsApp en mail. Onze backoffice is goed bereikbaar en wij reageren snel en tijdig. Wij plannen graag een kennismaking in met ons erkende NWWI taxateur.

Een NWWI taxateur is bevoegd om volledige taxatierapporten te maken die door geldverstrekkers worden geaccepteerd. Het rapport bevat daarom ook uitgebreide informatie over de staat van de woning, metingen, foto’s, aandachtspunten en op basis van alle verzamelde gegevens een realistische waarde. Ook voor vastgoed bezit Marcel Kon Makelaardij de juiste expertise in huis om taxaties uit te kunnen voeren.

Na het ontvangen van het rapport met de taxatie heb jij een reëel geschatte waarde van de woning en andere relevantie informatie. Neem contact op voor het laten taxeren van jouw huis in Hengelo of omgeving.

Verschillende taxaties mogelijk

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten taxaties zijn, zoals een marktwaardetaxatie en een hypotheektaxatie. Een marktwaardetaxatie wordt meestal gebruikt voor particuliere verkopen, terwijl een hypotheektaxatie wordt gebruikt wanneer je een hypotheek aanvraagt. Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat voor soort taxatie je wilt voordat je een taxateur inhuurt.

Het beste moment om een huis te kopen in Hengelo kan, net als elke andere locatie, afhangen van verschillende factoren, zoals de stand van de economie, de situatie op de huizenmarkt en je persoonlijke financiële situatie. Hier volgen echter enkele algemene overwegingen:

  • Timing van het jaar: Doorgaans is de huizenmarkt actiever in de lente- en zomermaanden, wanneer meer kopers op zoek zijn naar een huis. Dit kan dus een goed moment zijn om te kopen.
  • Economische factoren: als de economie sterk is, zijn mensen misschien meer bereid om in onroerend goed te investeren, wat de huizenprijzen zou kunnen opdrijven. Als de economie echter zwak is, kunnen de huizenprijzen lager zijn, waardoor het een goed moment is om te kopen.
  • Rentetarieven: Over het algemeen kan het, wanneer de rentetarieven laag zijn, het goedkoper maken om een huis te kopen. Dus als de rente laag is, kan het een goed moment zijn om daarvan te profiteren.
  • Persoonlijke situatie: Denk aan je persoonlijke financiële situatie, zoals inkomen, kredietscore en spaargeld. Als je financieel stabiel bent en klaar bent om te kopen, kan het een goed moment zijn om dat te doen, ongeacht de marktomstandigheden.

Wat uiteindelijk het beste moment is om een huis te kopen in Hengelo, hangt af van jouw specifieke wensen en omstandigheden. Het is wel verstandig om een lokale makelaar zoals Marcel Kon Makelaardij te raadplegen om een idee te krijgen van de marktomstandigheden, en om een financieel adviseur te hebben om je persoonlijke situatie te bekijken en die je tijdig kan helpen bij het regelen van de financiering.

https://www.marcel-kon.nl/