JCA dekok
Image default
Gezondheid

Sapvasten en de impact op het menselijk lichaam

Ontgifting is een natuurlijk proces waarbij het lichaam zich ontdoet van giftige stoffen door middel van zweet, gal, urine of uitwerpselen. Een detox dieet of reinigen verwijst naar een specifieke manier van eten en leven, meestal voor een bepaalde periode, om dit detox proces mogelijk te versnellen. Een detox dieet is vergelijkbaar met een reinigingsdieet, hoewel het woord “detox” specifiek verwijst naar het verwijderen van “giftige stoffen” uit je lichaam.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Sommige voedingsdeskundigen beweren dat het lichaam kan ontgiften op zijn eigen – uw organen en het immuunsysteem doen voortdurend dit werk – en dat u niet nodig hebt om een speciaal detox dieet te volgen. Andere diëtisten ondersteunen het idee van ontgiften met behulp van voedingstherapie. Detox dieetaanbevelingen kunnen variëren van kortstondige vasten met alleen water (of sap) tot het volgen van een lange termijn, gezond, volledig voedsel dieet. Ik ga meestal “koude kalkoen” op eenvoudige koolhydraten wanneer ik moet ontgiften en eet in plaats daarvan een grote verscheidenheid aan vers fruit en verse groenten met mager eiwit of peulvruchten. De lengte van de tijd is aan jou.

Een Detox Dieet beginnen

Een specifiek detox dieetplan kan u interesseren als u op zoek bent om uw immuunsysteem te stimuleren, te herstellen van een ziekte of wanneer het goed voor u voelt. De in Florida gevestigde dokter van Oosterse Geneeskunde, Kasie Carlson, biedt praktisch advies aan haar klanten in de strandstad van de Golf van Safety Harbor. “Een gemakkelijke manier om detox of reiniging in het dieet te integreren, vooral voor iemand die nieuw is in het concept, is het maken van een plan om één ongezonde gewoonte per week te elimineren,” zegt Carlson. Een geleidelijke progressie maakt het gemakkelijker voor uw lichaam om zich aan te passen. “In de eerste week elimineert u bijvoorbeeld cafeïne. In week twee, knip verwerkt voedsel uit. Deze langzame introductie tot het elimineren van giftige stoffen gaat 30 dagen of langer door, waardoor je lichaam minder snel in de detox terechtkomt,” legt ze uit.

Sapje is een aanbieder van natuurlijk sapvasten. Sapvasten is een manier om het lichaam te detoxen en zichzelf te laten herstellen. Bekijk voor meer informatie over sapvasten de website van Sapje.

Terwijl degenen die lijden aan ziekte kunnen profiteren van ontgiften, moeten ze extra voorzichtig zijn met hun aanpak. “Het is belangrijk om op te merken dat als je al verzwakt bent van ziekte of trauma, ontgifting in een zeer langzaam tempo moet worden uitgevoerd”, waarschuwt Carlson. “Als je erg dun of extreem vermoeid bent, kan ontgifting op lange termijn genezend werken, maar moet in de tussentijd nauwlettend in de gaten worden gehouden, om niet nog meer slopende effecten te creëren.

Detox-vriendelijke voedingsmiddelen

Een aantal natuurlijke voedingsmiddelen kan uw lichaam ondersteunen tijdens het ontgiftingsproces. Naast het drinken van veel water, kunt u overwegen om voor, tijdens en na het reinigen de volgende voedzame voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen:

-Bruine rijst

Groenten en fruit, -ruwe groenten

-Levensmiddelen met een hoog vezelgehalte (bonen, quinoa, haver en andere)

-Uien en knoflook

-Zaag of gekookte groenten

Wees slim

Neem contact op met een voedingsdeskundige om meer te weten te komen over vitaminen en kruidensupplementen die kunnen helpen om uw detox te reinigen, waaronder B-vitaminen, glutathion, groene thee en flavonoïden. Carlson raadt het gebruik van Chinese kruidenformules aan die in harmonie met het lichaam werken om giftige stoffen te elimineren. Ook, ondersteunen het lichaam met het versterken van kruiden en bieden reinigende voordelen zonder verzwakking van het lichaam. Enkele van de meest gebruikte kruiden in Chinese formules zijn paardenbloemwortel, isatisblad, rabarberwortel, perilla, rode klaver en kliswortel.

Koloniale Irrigatie en Detox

Sommige mensen proberen het ontgiftingsproces te stimuleren met dubbelpuntzuivering (ook wel koloniek of koloniale irrigatie genoemd). Een dikke darm is anders dan de gebruikelijke dikke darm prep artsen voorschrijven voorafgaand aan een colonoscopie. Terwijl een dikke darm prep gaat het drinken van veel water en laxeermiddelen om te helpen spoelen afval van de dikke darm, een dikke darm omvat het invoegen van een kleine buis in het rectum. De buis spoelt uw dikke darm met een grote hoeveelheid water en eventueel andere stoffen, zoals kruiden. De bewering is dat een dikke darm giftige stoffen uit je dikke darm verwijdert, het verbeteren van uw gezondheid. Op dit moment, echter, heeft de wetenschap dit idee niet ondersteund en dubbele punt zuivering kan hebben ongemakkelijke bijwerkingen, zoals maag overstuur, kramp en opgeblazen gevoel.

Als u medische problemen heeft, raadpleeg dan een arts voordat u verder gaat.

https://www.sap.je/sapvasten/