JCA dekok
Image default
Onderwijs

Organiseer een dansworkshop op school

Dans: een veelzijdige kunstvorm

Er zijn ontzettend veel leuke dansworkshops waarmee je je leerlingen niet alleen een groot plezier doet, maar die ook nog eens aansluiten bij de meest uiteenlopende leerdoelen. Dans is namelijk een superveelzijdige kunstvorm. Je hebt dansgenres voor alle leeftijden en workshops die aansluiten bij verschillende leerdoelen. Het is dus ook absoluut mogelijk om een dansworkshop te organiseren in het kader van CKV. We zetten een aantal mogelijkheden voor je onder elkaar om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Kleuterdans

Het laat zich niet moeilijk raden voor wie deze vrolijke workshop bedoeld is, namelijk: voor de allerkleinsten. Aan de hand van energieke simpele spelletjes ervaren de kleuters hoe het is om te bewegen op muziek. Hebben ze dat eenmaal onder de knie, wagen ze misschien zelfs hun eerste echte pasjes. Wat een muzikaal avontuur, gewoon in de klas.

Dansexpressie

Bij dansexpressie gaat het niet zozeer om het correct uitvoeren van danspasjes, maar leren de kinderen hoe ze dat wat ze voelen kunnen doorvertalen naar beweging. Dit geeft alle kinderen het gevoel dat ze kunnen dansen. Ze kiezen namelijk zelf de bewegingen die bij hen passen en worden uitgedaagd om daarin hun grenzen op te zoeken en misschien zelfs te verleggen.

Hiphop

Als het gaat om het aansluiten bij de leefwereld van kinderen, dan steel je met een workshop Hiphop-dansen wel echt de show. De kinderen studeren samen een dans in op de toffe beats van hun favoriete liedjes. En bij zulke hippe nummers horen natuurlijk de coolste moves.

Werelddans

Dans is een universele taal die in alle landen nét een beetje anders gesproken wordt. Daarom is het ook zo ontzettend leuk om dansend kennis te maken met andere culturen. En dat is precies wat de kinderen doen tijdens een workshop werelddans. Als in iedere klas een ander land centraal staat, heb je een school vol met verschillende culturele uitingsvormen van dans en beweging. Wat een verrijking!

https://www.grotebroer.nl