JCA dekok
Onderwijs

Dansworkshop

Dansworkshop 

Op school is het soms spannend om volledig jezelf te zijn, vooral als het draait om dansen. Dansen is ook alleen leuk wanneer je er volledig voor gaat, soms heb je het juiste steuntje in de rug nodig om dat daadwerkelijk te doen. De juiste workshopdocent zorgt er voor dat er tijdens de workshop een veilige zone onstaat, hier kan iedereen zichzelf zijn en zichzelf volledig uitten. Een echte workshopdocent krijgt genoeg respect om dit te kunnen verwerkelijken. 

 

Dansworkshop Streetdance

Een van de gaafste dansworkshops is toch wel de dansworkshop streetdance. Bij deze workshop draait het ook veel om je eigen gevoel, hoe jij je wilt bewegen op het ritme. Bij streetdance kan het best acrobatisch worden, sommige leerlingen zijn ook al klaar om hier de eerste stappen in te zetten. De workshopdocent zal dit herkennen en ervoor zorgen dat elke leerling genoeg wordt uitgedaagd. Bij deze workshop zal er bezig worden gegaan met het leren en uitvoeren van een streetdance choreografie. Deze choreografie zit goed in het hoofd van de docent, deze kan zij of hij overbrengen aan de leerlingen. De feedback die vaak gegeven wordt aan docenten is dat leerlingen niet bang of onzeker waren, en dat vaak wel zijn. 

Dansworkshop

Naast streetdance zijn er nog veel meer stijlen die vallen onder de dansparaplu. Sommige stijlen zijn wat interessanter voor de leerlingen, zoals streetdance of freerunning. Echter zijn stijlen als moderne dans ook waanzinnig leuk om te leren aan uw leerlingen. Alleen al het buiten hun comfort zone stappen is iets waar de leerlingen erg veel uit halen. Daarnaast is bewezen dat het leren van een nieuwe discipline op jonge leeftijd een positieve invloed heeft op de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Aan alle kanten is het dus erg nuttig om een dansworkshop te laten geven op uw school, boek deze vooral bij ons!

 

 

https://kleinkunstig.nl