JCA dekok
Image default
Bedrijven

Klussen aan een meterkast, waar moet je op letten?

Een meterkast vervangen is geen makkelijke klus en er is daarom ook een hoop ervaring nodig om hier aan te kunnen beginnen. Alle materialen en de kennis die hiervoor nodig is kan ook heel handig zijn. Omdat je met heel veel dingen tegelijk rekening moet houden kan het soms beter zijn om dit uit handen te geven aan een gespecialiseerde elektricien. Het is begrijpelijk dat je dit niet altijd uit handen wilt geven om bijvoorbeeld wat geld te sparen, als je toch van plan bent om zelf een meterkast te vervangen dan kunnen de juiste aandachtspunten natuurlijk niet ontbreken. De aandachtspunten zijn erg belangrijk omdat elektra veel nare situaties kan creëren.

Klussen aan elektra, wat kan er allemaal misgaan?

Het vervangen van een stopcontact is een makkelijke klus aan elektra maar ook hier zal je merken dat je met een aantal belangrijke kabels te maken krijgt die goed aangesloten moeten worden. Kabels die niet goed aangesloten worden, of kabels die schade hebben opgelopen kunnen stroomstoringen, kortsluitingen of zelfs brand laten ontstaan. Bij een stopcontact krijg je maar te maken met een aantal draden en bij een meterkast zijn dit er toch al een stuk meer.

Een meterkast vervangen

Alle kortsluitingen en stroomstoringen wil je natuurlijk graag vermijden, let er dus goed op of alle kabels schadevrij zijn en dat alles op de juiste manier wordt aangesloten. De kennis die nodig is voor bijvoorbeeld een draad aansluiten kan ook niet ontbreken, lees je eens goed in over het vervangen van een meterkast zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Kleding die je beschermt tegen elektrocutie en geïsoleerd gereedschap kan ook zeer handig zijn tijdens het vervangen van je meterkast. Door deze drie belangrijke aandachtspunten kan je goed en snel te werk gaan tijdens het klussen aan elektra en je zal merken dat je geen fouten maakt.