JCA dekok
Image default
Sport

Kleiduiven schieten in Gelderland

Kleiduiven schieten in Gelderland is een enorm leuke en heel erg originele activiteit die plezierig kan zijn voor mannen, maar ook voor vrouwen. Je bent bezig op een actieve en sportieve manier en doet dit in de buitenlucht. Zo ben je op een unieke en leuke manier bezig met je vrienden, familie of collega’s. Het is daarom ook een activiteit die erg geschikt is als bijvoorbeeld personeelsuitje of voor een feestje. Verder is het iets wat nog niet veel mensen gedaan zullen hebben. Het zal dus iets zijn waar nog over gesproken zal worden, omdat ze het zo bijzonder en leuk vonden.

Wat is het precies?

Kleiduifschieten is een olympische sport. Bij deze sport is het de bedoeling dat je met behulp van een geweer zoveel mogelijk schijfjes gemaakt van klei uit de lucht probeert te schieten. Oorspronkelijk werd het gebruikt om te oefenen op het jachtseizoen. In die tijd groeide het al uit tot een sport en kwamen de mensen die hieraan deden bij elkaar om het tegen elkaar op te nemen in competities. Verder werd er vroeger, toen het nog geen kinderactiviteit was, nog op echte levende duiven geschoten. Dit had natuurlijk een negatief effect op de duivenpopulatie. Dit is de reden dat er nu gebruik wordt gemaakt van klei duiven.

Hoe werkt het?

De plek waar op de kleiduif verschijnt, bevindt zich een mechanisch werpapparaat dat de kleiduiven met hoge snelheid kan werpen. De schutter is uitgerust met een jachtgeweer met een jachtgeweerpatroon bestaande uit ongeveer 300 kleine kogeltjes. Zodra de kleiduif wordt gelanceerd, is het natuurlijk de bedoeling om hem tijdens de vlucht te vernietigen. Dit vereist een vaste hand, evenals een goede concentratie en een scherp oog. Het is dus een sport waar je fanatiek bij moet zijn, maar kan natuurlijk ook gespeeld worden voor de lol. Met deze activiteit kun je dus vele kanten op.

https://kleiduifschietenoplocatie.nl/