Hoewel de naam fushion gecombineerd met het woord keuken je misschien niks zegt, heb je er wel dagelijks mee te maken. In principe is het een aanduiding die staat voor een kookstijl, waarbij verschillende culinaire stijlen gecombineerd worden. Dit zorgt voor nieuwe smaakbelevingen waar ook fushion restaurants graag op in spelen. Vaak zijn het combinaties van tradities en kooktechnieken, die bijvoorbeeld door migrantstromen worden bedacht. Denk bijvoorbeeld aan de bamischijf, waarbij de Nederlandse en Chinese keuken wordt gecombineerd. In dit artikel vertellen we je alles over de fushion keuken! Proef iets nieuwsZoals benoemd zijn fushion recepten combinaties van de lekkerste ingrediënten van verschillende keukens. Wanneer je het bijvoorbeeld lastig vind om nieuwe gerechten te proberen, dan zorgt de fushion keuken ervoor dat je sneller iets wil proberen. Stel dat een gerecht bestaat uit je favoriete groenten in combinatie met iets onbekends, dan ben je wellicht eerder geneigd om het product te proberen. Fushion restaurants doen dit bijvoorbeeld door sushi uit Japan te combineren met specerijen uit China. Deze kookstijl geeft chefs de mogelijkheid om creatief bezig te zijn in de keuken en nieuwe dingen te proberen. VoorbeeldenAls je nog steeds geen beeld hebt over de fushion keuken dan geven we je uiteraard graag een paar bekende voorbeelden. Denk aan de nasi- en bamischijf, maar bijvoorbeeld ook aan de Duitse Currywurst. Ken je de kapsalon? Ook dit is een fushion recept, waarbij Turkse en Nederlandse ingrediënten zijn samengevoegd. Dit gerecht is tegenwoordig niet meer weg te denken, waarbij friet, shoarma, kaas en knoflooksaus worden samengevoegd tot één gerecht. Fushion restaurants combineren zoals benoemd vaak de Chinese en Japanse keuken. Dit lijkt misschien hetzelfde, maar hier zitten wel degelijk veel verschillen in. Denk bijvoorbeeld aan de sushi-rolls, zoals de Beef Roll of de Crunch Cali Roll. Hierbij zijn verschillende keukens samengevoegd tot één sushi. Zelf aan de slagGa je liever zelf aan de slag in de keuken, dan naar een speciaal fushion restaurant? Onderstaand hebben we een aantal receptideeën voor je opgesomd, zodat jij het beste uit verschillende keukens op tafel kunt zetten. Aubergine met rundergehakt uit de oven We starten met een recept, waarbij de Bulgaarse keuken is gecombineerd met de Indiase keuken, iets wat je in fushion restaurants ook vaak ziet. Dit heerlijke gerecht uit de oven serveer je met parelcouscous, granaatappel en chapati. Dit laatste is een platbrood uit India. Ingrediënten (2 personen):
Zorg verder voor een ovenschaal, een pan met deksel, een kleine kom, een hapjespan en een koekenpan. Bereidingswijze:
|
https://restoranto.com/nl/fushion-restaurant/ |