JCA dekok
Image default
Electronica en Computers

Volledige PCB service: turnkey oplevering

Meer dan honderd jaar geleden veranderde Henry Ford de wereld met de introductie van de Model-T. Niet alleen werd de auto daarmee een nieuwe levensbehoefte in plaats van een accessoire voor de rijken, maar ook werd de lopende band de nieuwe standaard in de productie. Spoedig daarna gingen veel producten over van individueel bouwen naar massaproductie, zoals het Model-T. De assemblagelijn is een voorbeeld van modernisering en stroomlijning van de product productie, vergelijkbaar met turnkey assemblage van printplaten. Lees hier alles over volledige PCB service.

In plaats van dat OEM’s (original equipment manufacturers) het volledige productieproces van hun producten voor hun rekening nemen, is het vaak kostenefficiënter om dit werk uit te besteden. Voor het bouwen van een printplaat zijn bijvoorbeeld veel unieke apparatuur, processen en opgeleid personeel nodig, waardoor de OEM dit werk moet leveren. Als alternatief kan een contract fabrikant die gespecialiseerd is in kant-en-klare printplaat assemblage de hele klus sneller en goedkoper klaren, met betere resultaten. Laten we eens een kijkje nemen op hoe dit werkt.

Wat is turnkey PCB assemblage?

“Turnkey” is het proces van het vervaardigen van een product of het verlenen van een dienst die onmiddellijk klaar is voor gebruik door de klant. Een voorbeeld zou een restaurant zijn dat een kant-en-klare maaltijd aanbiedt aan zijn klanten in plaats van boodschappen die eerst gekookt en bereid moeten worden. In de wereld van de printplaatassemblage handelt de turnkey-leverancier alle aspecten van de bouw van de printplaat af en levert hij een gebruiksklare assemblage aan de klant.

Printplaat assemblage is een complexe operatie die vereist dat de turnkey PCB provider uitgerust moet zijn voor de volgende taken:

  • Uitbesteding van de fabricage van de ruwe printplaat en de bouw van alle noodzakelijke subassemblages aan een netwerk van zakelijke partners.

  • Inkoop van onderdelen voor zowel componenten als materialen voor de PCB assemblage.

  • Fabricage-expertise om alle onderdelen en subassemblages aan de ruwe printplaatfabrieken te assembleren met gebruikmaking van verschillende PCB-fabricagetechnieken.

  • Testmogelijkheden om de assemblage van de printplaat te verifiëren.

  • Inspectieapparatuur en -processen voor kwaliteitscontrole.

  • Re-work stations om assemblagefouten te corrigeren of handmatige assemblage te voltooien indien nodig.

  • Verzendcapaciteit om de voltooide PCB assemblage naar de klant terug te sturen.

Hoe komt turnkey PCB assemblage ten goede aan de klant?

Printplaat assemblage is afhankelijk van de nieuwste PCB fabricage technologieën, zoals soldeer reflow ovens, optische inspectie-apparatuur, en opgeleide professionals om ze te bedienen. Deze tools en processen zijn meestal te duur voor elektronica fabrikanten te bezitten en te bedienen, zodat OEM’s kunnen veel geld besparen door gebruik te maken van de diensten van een turnkey PCB assemblage winkel in plaats daarvan. Naast de kostenbesparingen, zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van een turnkey PCB assemblage provider.

Projectbeheer

De turnkey assemblage is een proces dat wordt beheerd door de PCB-fabrikant, waardoor de OEM geen toezicht meer hoeft te houden op de bouw van de printplaat. De OEM kan middelen herbestemmen voor andere taken omdat er geen noodzaak is om alle verschillende productiegebieden zoals engineering, inkoop van onderdelen, assemblage en test te beheren.

Focus ontwerp

De PCB CM’s technische middelen kunnen het vastleggen van schema’s, het verfijnen van de PCB-lay-out, en het genereren van documentatie voor een nieuwe printplaat bouwen op zich nemen. Met deze taken geëlimineerd, de klant ontwerp ingenieurs zijn vrij om zich te concentreren op het ontwerp in plaats van het papierwerk.

Uiteindelijk zal een contract fabrikant die turnkey PCB assemblage biedt een meer efficiënte en kosteneffectieve methode om printplaten te bouwen. Met hun personeel, apparatuur en processen al op hun plaats, kan de PCB CM onmiddellijk reageren op de behoeften van de klant en hoogwaardige printplaten produceren die klaar zijn om in gebruik te worden genomen. Lees hier meer over kabelassemblage.

http://confed.eu