JCA dekok
Image default
Electronica en Computers

Uitleg over een HDMI splitter

Zoeken naar informatie op het web over welk type videosplitter u nodig hebt, wordt al snel verwarrend. Hieronder volgt een uitleg om u te helpen bepalen wat u voor uw situatie nodig hebt.

Er zijn twee soorten signaalsplitters: softwarematige en hardwarematige oplossingen. Het is gemakkelijk voor iemand die niet vertrouwd is met technologie (of die vertrouwt op het kind van de buren om computervragen uit te zoeken) om verward te raken door terminologie die is ontworpen voor gespecialiseerde doeleinden.

Het hardwaretype videosplitter kent verschillende soorten modellen:

– VGA en VGA + Audio
– Composiet, Component en S-Video
– Dual en Quad Screen Splitter
– DVI- en HDMI-splitter

De belangrijkste reden om dit soort signaalsplitters te gebruiken is om hetzelfde beeld naar meerdere monitoren te sturen. Wanneer u bijvoorbeeld iets moet opnemen van een digitale kabeluitzending naar een oudere analoge VHS-recorder, gebruikt u hiervoor een S-Video splitter. Dit apparaat verdeelt het signaal en stuurt het door via twee kabels.

Met de VGA-splitter kunt u hetzelfde beeld van één bron weergeven op meerdere VGA-monitoren. Als u echter hetzelfde wilt doen met een digitaal DVI-signaal, dan is een DVI Splitter het juiste apparaat, omdat deze hetzelfde beeld weergeeft op meerdere DVI-monitoren.

Dual of Quad Screen Splitters zijn een beetje anders omdat ze het zichtbare gebied van het scherm in 2 of 4 segmenten verdelen. In elk segment kan een ander beeld worden weergegeven.

Heeft u onlangs een Blue-ray speler of digitale video gaming console zoals een Xbox toegevoegd aan uw home entertainment systeem? Of misschien hebt u oudere tv’s in elke kamer vernieuwd en hebt u geen high definition-televisie in meer dan één kamer. In dit geval is de juiste oplossing een HDMI Splitter, ook bekend als HDMI Distributie Versterker. Met dit apparaat kunt u zowel audio als video van één HDMI-bron (zoals de Blue-ray speler) overbrengen naar meerdere HDMI-televisies.

Zo zie je maar. Het is gemakkelijk te zien hoe mensen in de war kunnen raken als ze het over deze splitters hebben, tenzij je de context of het gebruiksdoel kent. Als u elektronische en videoapparatuur aansluit, hebt u hardware nodig op basis van deze signaalsplitsers.

Bent u op zoek naar uw signaal splitsing oplossing? Er zijn veel online winkels die splitsing apparaat en technische ondersteuning bieden. Weinig van hen biedt gratis technische ondersteuning en snelle verzending met productgarantie.

 

https://www.securitythuis.nl/