JCA dekok
Image default
Vakantie

Tips en ideeën voor leuke vakanties met je kind(eren)

Het is altijd een lastige kwestie: een vakantie uitzoeken die je kinderen ook geweldig vinden. Kinderen willen op vakantie genoeg tijd voor zichzelf, gaan zich snel vervelen en zijn snel moe. Een echte avonturenvakantie zit er dus niet in wanneer je met kinderen op vakantie gaat, behalve als je kinderen wel van dit soort vakanties houden natuurlijk. Maar voor de minder avontuurlijke kinderen vind je hieronder tips en ideeën voor een vakantie met je kind(eren).

Ga op een all-inclusive vakantie

Wanneer je op een all-inclusive vakantie gaat, verzorgt het hotel of vakantiepark het ontbijt, de lunch, het avondeten en zelfs eventuele tussendoortjes. De gerechten zijn meestal erg afwisselend en divers en vaak zijn er speciale gerechten voor kinderen. Ook het drinken zit bij het all-inclusive abonnement in, dit is vooral handig in een warm land waar je veel moet drinken om gehydrateerd te blijven. Vooral kinderen moeten genoeg drinken op vakantie en het gaat veel geld kosten om steeds drinken te halen in de winkels. Een all-inclusive vakantie bespaart je dus veel geld en je kinderen zullen erg van het eten genieten. Pas wel op met bepaalde hotels: soms is er een erg simpel menu met gerechten die niet echt geschikt voor kinderen zijn, dus bekijk het aanbod van het eten vooraf even goed.

Zorg voor voldoende interessante activiteiten

Op vakantie wil je natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen doen, maar teveel activiteiten zijn niet goed voor je kinderen. Ze worden dan snel moe en chagrijnig en die activiteiten zijn dan opeens een stuk minder leuk. Activiteiten zoals een museum bezoeken zullen je kinderen wel een keertje goed vinden, maar ze gaan het echt niet leuk vinden als de hele vakantie om musea bezoeken draait. Ook het strand is erg leuk voor kinderen, wandelen door een stad is ook leuk, maar kinderen zullen hierdoor snel vermoeid raken en zere benen en voeten krijgen. Zorg er dus voor dat je verschillende activiteiten afwisselt, waardoor je kinderen zich niet gaan vervelen en ze echt een leuke vakantie beleven. Overleg ook eens met je kinderen welke soort activiteiten zij graag willen ondernemen op vakantie!