JCA dekok
Image default
Vakantie

Glamping in Italië

Volgens sommigen is het de bakermat van de Europese beschaving: Italië. Het land van de Romeinen. Maar ook het land waar je de mooiste architecturale schatten vindt. Italië bracht kunstenaars voort die ons nog steeds boeien en ontroeren.

Cultuur op vakantie

“Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci en de onvoorstelbaar mooie schilderingen waarmee Michelangelo de Sixtijnse Kapel tot een stukje hemel op aarde bracht, het zijn slechts 2 voorbeelden van de enorme culturele rijkdom. Zelfs de reiziger die weinig op heeft met cultuur en kunst, ontkomt niet aan een zucht van bewondering voor al dat moois dat Italië ons heeft geschonken.

Maar Italië raakt ons op nog veel meer manieren. De Italiaanse keuken is ongeëvenaard en de manier waarop de Italiaan van “la dolce vita” kan genieten is een voorbeeld voor ons allen.

Liever bakken aan het strand?

Ook op andere fronten is Italië de perfecte vakantiebestemming. Gelegen aan de Middelandse Zee heeft het land een klimaat om van te dromen. Zacht, met veel zon, waardoor Italië ook voor de strandliefhebber een favoriete bestemming is. Het land kent een aantal populaire stranden. Maar met meer dan 6.000 kilometer kustlijn zijn er ook genoeg plekjes voor mensen die de grote drukte liever vermijden.

Geniet van het buitenleven

Een vakantie in Italië kan niet voorbij gaan zonder dat je de natuur in trekt. De meren, de bergen, de bossen… je ontkomt niet aan prachtige vergezichten. Niet dat je dat zou willen, want het buitenleven is essentieel onderdeel van het Goede Leven. Maak dat buitenleven tot de kern van je volgende zomervakantie, en kies voor glamping in Italië. Bij deze vorm van luxe kamperen verblijf je in een kant-en-klare accommodatie. Deze is geheel ingericht. Daardoor ervaar je de luxe van een (eenvoudig) hotel, gecombineerd met de vrijheid en het gevoel van ruimte van kamperen.

Het boeken van een glamping in Italië is heel eenvoudig. Tenminste, als je weet waar je moet kijken. www.glampings.com is al jaren dé expert op het gebied van luxe kamperen. Hier staan dan ook alle goede glampings in Italië in een helder overzicht. Het vinden en boeken van een glamping is nooit makkelijker geweest. Bezoek de site vandaag en plan je volgende vakantie.