JCA dekok
Image default
Hobby en vrije tijd

Psychologie van sterren

Psychologie van sterren

De horoscoop is overal. Ze staan ​​in kranten, tijdschriften, op websites, enz. Talloze mensen lezen ze, benieuwd wat de dag voor ons in petto heeft. Er is een psychologische band die volgens mij de mensheid naar het occulte trekt: ons eigen verlangen om over onszelf te leren. Mensen lijken egocentrische wezens te zijn die alles willen ontdekken over ons ras en de wereld om ons heen. Dit is de reden achter onze uitstapjes naar wetenschappelijke inspanningen. Het occulte en de wetenschap staan ​​niet zo lijnrecht tegenover elkaar als we zouden willen geloven.

Er zijn twee kanten aan het astrologische hek. Aan de ene kant zijn er mensen die met hart en ziel in astrologie geloven en hun horoscopen lezen om erachter te komen wat de dag zal brengen. Ze zoeken gretig naar beschrijvingen van hun tekens, op zoek naar bewijs voor waarom ze zijn zoals ze zijn. Aangezien astrologie zowel een oude wetenschap als kunst is, is het fascinerend om patronen steeds weer terug te zien in bepaalde grafieken. De interpretatie van deze kaarten is aan de gegeven astroloog, maar er zijn natuurlijk bepaalde universeel aanvaarde interpretaties die vervolgens worden toegepast op combinaties van planeten binnen een kaart.

Aan de andere kant van het argument is astrologie een self-fulfilling prophecy. Het argument is dat we uiteindelijk onbewust transformeren, afhankelijk van wat we lezen. Als iemand een Horoskop is, lezen ze misschien dat Tweelingen communicatief zijn, dus trainen ze zichzelf onbewust om veel te praten. Dan, de volgende keer dat ze het lezen, denken ze bij zichzelf: “Ja, dat ben ik helemaal.” Of misschien lezen ze hun horoscoop aan het begin van de dag en zijn ze de hele dag op zoek naar bepaalde aspecten van hun leven.

In beide gevallen denk ik dat een van de meest prominente motivaties voor mensen om hun horoscoop morgen te lezen of hun tekens te onderzoeken, is vanwege een diepe behoefte om zichzelf te begrijpen. We willen weten waarom we zijn zoals we zijn. Daarom is therapie in opkomst. Als we ons wenden tot een dagelijkse soundbite van wat een dag zou kunnen bevatten, is dit zeker een poging om een ​​meer persoonlijke verbinding te creëren met de wereld om ons heen en hoe deze zich specifiek verhoudt tot het zelf.

Een van de beste voorbeelden die ik kan geven van dit egoïsme dat de astrologische verkenning doordringt, is de manier waarop mensen reageren als ze erachter komen dat ik iets van astrologie af weet. Ze vragen me meteen om ze alles over hen te vertellen, welke eigenschappen aan hun teken zijn gekoppeld, enz. Op de tweede plaats komt de vraag over relaties. Iedereen wil weten hoe ze zich het beste tot andere mensen verhouden. Het is een natuurlijke plek om naar toe te gaan bij het verkennen van een dergelijk onderwerp.

Misschien zijn onze verkenningen in astrologie en horoscoop Stier echt therapeutisch omdat ze verborgen waarheden onthullen die we erin begraven houden, net zoals een psycholoog dat doet. Ze roepen vragen op, bieden andere inzichten, dwingen ons iets vanuit een nieuw perspectief te onderzoeken. Het kan zijn dat astrologie een therapie is die de tijd heeft doorgemaakt, of iemand er nu in gelooft of niet.

Bron:
Zodiac Horoscoop