JCA dekok
Image default
Hobby en vrije tijd

Medailles bestellen hoeft niet alleen bij een sportieve prestatie

Bij medailles denken we meestal aan een uitreiking bij een sportwedstrijd. De medaille is inmiddels zo ingeburgerd in de sportwereld dat je de associatie maakt zonder erbij na te denken. En toch zijn medailles van origine helemaal niet verbonden aan sportwedstrijden. En dat betekent tegelijkertijd dat je ook een medaille kunt bestellen voor andere gelegenheden. In dit artikel meer uitleg over de associaties die we ervaren tussen sport en sportprijzen en tips over andere gelegenheden waarbij een medaille kopen weleens het perfecte idee kan zijn!

Waar zijn medailles van oorsprong voor bedoeld?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken komen medailles helemaal niet uit de sportwereld. Een medaille werd uitgereikt aan mensen die een uitzonderlijke prestatie hadden geleverd. Dat beperkte zich in eerste instantie vooral tot het leger, waar insignes en onderscheidingen al honderden jaren een belangrijke rol spelen. Pas later gingen organisatoren uit de sportwereld medailles bestellen voor grote wedstrijden en toernooien. Met name de Olympische Spelen en andere grote internationale toernooien hebben hier een grote rol in gespeeld. In het verleden, en in mindere mate nog steeds, speelden sportieve prestaties van een land een belangrijke rol in de prestige van een land en een gevoel van nationale trots onder de bevolking.

Een gepersonaliseerde medaille kopen voor verschillende gelegenheden

Een medaille is dus meer dan één van de vele sportprijzen die je kunt kopen. En precies om die reden is een gepersonaliseerde medaille online bestellen een uitstekende optie. Een medaille is een erkenning voor een geleverde prestatie. En met die gedachte is een medaille met de naam van de ontvanger of een persoonlijke boodschap en een zelf toegevoegde afbeelding een uitgelezen origineel cadeau. Voor een diploma uitreiking, bij de geboorte van een kind, of als een soort oeuvreprijs omdat je iemand waardeert in je leven.