Begin nu met Een jaarplanning maken

Jcadekok

In 1 jaar kun  je ontzettend veel bereiken, meer dan je vaak inschat. Door het maken van een jaarplanning te maken ben je bewust bezig met wilt bereiken een jaar, waardoor je je grote doelen ook echt kunt gaan behalen!

Waarom zou je een jaarplanning maken?

Een heel jaar vooruitplannen helpt je bewust maken van wat je allemaal wel niet kunt bereiken in één jaar. Eem jaarplanning maken helpt je dus om te zorgen dat ie doelen kunt behalen. Bij het maken van een planning voor de korte termijn, zoals een dag of een week, zijn we vaak te optimistisch met wat we kunnen doen. Het liefst doe je alles vandaag. Dat gaat niet en dus schuif je uiteindelijk een deel vooruit. Maar over een langere termijn, zoals een maand of nog beter, een jaar, onderschatten we vaak wat we allemaal kunnen bereiken. Maar als je elke dag een kleine stap zet richting een bepaald doel, kun je na een jaar véél bereikt hebben. Daarom daag ik je uit om stil te staan bij wat jíj in een jaar wilt bereiken. En dat gaan we concreet maken met een jaarplanning!

 

Wanneer ga je een jaarplanning maken?

De start van een nieuw jaar is een mooi moment om je jaarplanning in te laten gaan, maar als je dit leest terwijl het verre van december is, wacht dan zeker niet tot dat “beste moment”! Starten met een jaarplanning kan op elk moment, en als je dat niet doet is dat alleen maar een gevalletje uitstelgedrag. Wel heb je dan twee keuzes wat betreft hoe je dit aan gaat pakken. Je kunt kiezen om te plannen voor het komende jaar, dus tot volgend jaar deze maand of je maakt een planning voor het huidige moment tot eind van het jaar en gaat daarna plannen vanaf januari. Dan heb je eigenlijk een anderhalf jaar planing. Zo zie je : een jaarplanning maken loont zeker.