JCA dekok
Image default
Energie

Kies het juiste zonnepaneel voordat u het netschema gebruikt

Voordat u gaat streven naar een salderingsregeling, dient u eerst uw zonnepanelen aan te schaffen. Je zou veel opties op de markt zien en het is eigenlijk een uitdaging om te beslissen welk zonnepaneel je moet kopen. U kunt typen als comfort zonnepanelen of comfort plus zonnepanelen tegenkomen. Je ziet ook premium zonnepanelen. Het kiezen van het juiste zonnepaneel heeft invloed op het netschema. Je zonnepanelen en meteraansluiting vertellen je of je in aanmerking komt voor de salderingsregeling. Aangezien het nettenschema een voordeel is, wilt u misschien weten hoe u de juiste zonnepanelen voor u kiest.

 

Vergelijk verschillende zonnepanelen

Om tot het juiste zonnepaneel te komen, moet u al uw overwegingen en voorkeuren vastleggen. De eerste overweging is de prijs. Misschien wilt u door zonnepaneelproducten bladeren en hun prijzen vergelijken. U zou ook de netto-investering van elk zonnepaneel en zijn typen moeten zien. Wellicht wilt u genoegen nemen met een zonnepaneel met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Na de prijs moet je kijken naar het materiaal en de kwaliteit. Er zijn standaard panelen en halfcel zonnepanelen. De standaard heeft 60 zonnecellen, terwijl halve cellen 120 hebben. Je moet degene kiezen met een hoger rendement en meer. Evenzo moet u letten op de kwaliteit van de omvormer en de levensduur van het zonnepaneel zelf. Een ander ding om te overwegen is natuurlijk de kracht van zonnepanelen. Vermogen is iets anders dan opbrengst. Je moet de zonnepanelen vergelijken in Wattpiek. Zo is de gemiddelde Wattpiek in Nederland 1 Wp die ongeveer 0,88 kWh vermogen per jaar genereert. Het kan echter nog van jaar tot jaar verschillen. Hoe hoger het vermogen van uw zonne-energie, hoe efficiënter het zal zijn. Ten slotte wilt u misschien als laatste overweging het uiterlijk en de afmetingen controleren. Misschien wilt u het gewicht, de afmetingen en de kleur inspecteren. Zonnepanelen hebben verschillende afmetingen en toegewezen vermogen.

 

Vraag naar de garantievoorwaarden

Niemand verlaat een winkel zonder de garantie van de producten te verduidelijken. Vergelijk uw gezochte zonnepanelen en kijk of er garanties zijn aangegeven. Reken altijd af met zonnepanelen en leveranciers die garantie bieden. In feite bieden de meeste gerenommeerde bedrijven prestatiegaranties en productgaranties. Dit zou u aan de veilige kant kunnen brengen voor het geval uw zonnepaneel defect raakt. Als de door u gekozen zonnepaneelproducten geen garantie hebben, kunt u overwegen ze te vervangen door exemplaren met garantie. Het is niet veilig en je weet niet zeker of de producten gecertificeerd zijn en gemaakt zijn door de originele fabrikant. Alleen nepleveranciers geven ongerechtvaardigde producten aan hun klanten. Als u problemen ondervindt met niet-gegarandeerde zonnepanelen, kunt u er niets aan doen.