JCA dekok
Image default
Woning en Tuin

Heeft u recht op subsidie?

Wilt u meer weten over subsidie voor groene daken? NatureGreen zet alle informatie voor u op een rijtje! Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen kiezen er voor om subsidie beschikbaar te stellen voor de aanleg van groene daken. Dit komt omdat deze semi-overheden er een voordeel bij hebben wanneer hun inwoners investeren in klimaatbestendige maatregelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de omgeving beter bestand is tegen weersextremen, waar dus niet alleen de eigenaar van het groene dak van profiteert, maar de hele buurt! Dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Soms is het moeilijk om te achterhalen of u recht heeft op subsidie of niet. De informatie staat namelijk erg verspreid en is daardoor niet altijd makkelijk terug te vinden. Om onze klanten hier een beetje bij te helpen, hebben we bij NatureGreen een overzicht gecreërd waar u in één keer kunt zien of u in uw gemeente recht heeft op subsidie. Dat maakt het een stuk makkelijker! Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij de aanvraag.

 

Let op de voorwaarden

Wanneer u subsidie voor groene daken aanvraagt, is het belangrijk om van tevoren goed de voorwaarden door te nemen. Sommige gemeenten zijn hier namelijk strenger in dan anderen. Zo kan het bijvoorbeeld dat het alleen mogelijk is om subsidie aan te vragen in een collectief of als een vereniging, of kan het dat u de subsidie alleen mag aanvragen wanneer u huis van voor een bepaald bouwjaar is. Ook de waterbergende capaciteit en de oppervlakte van het dak kunnen een rol spelen. Daardoor is het soms zo, dat het voordeliger is om géén subsidie aan te vragen. Bijvoorbeeld wanneer het om zo’n kleine oppervlakte gaat dat het duurder is om een groter dak aan te leggen. Twijfelt u wat voor u de beste keus is? Vraag dan hulp aan één van onze adviseurs.

 

Lichtgewicht sedumdak

Een voorbeeld van een groendaksysteem waarvoor u subsidie kunt ontvangen is een lichtgewicht sedumdak. Bij NatureGreen verkopen wij deze in twee varianten! Een lichtgewicht sedumdak is een uitkomst wanneer het onderliggende dak niet zo’n grote draagkracht heeft, of wanneer u een dak wilt met een niet al te hoge waterbergende capaciteit. NatureGreen verkoopt Lichtgewicht Sedumtrays en Lichtgewicht sedummatten. De trays komen in een kant-en-klaar pakket en zijn ideaal voor kleine oppervlaktes. De sedummat is wat zwaarder en perfect voor grotere oppervlaktes, maar kost wel iets meer moeite om aan te leggen. Beide opties zijn echter goed zelf te plaatsen!

 

NatureGreen voor al uw groene daken

Bij NatureGreen kunt u er voor kiezen uw lichtgewicht sedumdak aan te leggen door een expert. Hoewel dit niet nodig is, is het voor sommige mensen wel een geruststelling om het over te laten aan een expert. Deze weet namelijk precies wat hij of zij aan het doen is en is vaak een stuk sneller klaar. Er komen natuurlijk wel wat extra kosten bij kijken. Weet u niet zeker wat voor u de juiste keuze is? Ga dan eens in gesprek met de klantenservice van NatureGreen! Zij helpen u graag om de keuze te maken die het beste bij u past.