JCA dekok
Image default
Bedrijven

Je urenregistratie ZZP goed bijhouden is belangrijk

Veel ZZP’ers kunnen er niet omheen, een urenregistratie ZZP bijhouden. Dit wilt zeggen dat je alle tijd die je besteed aan een opdracht nauwkeurig in een overzicht bijhoudt. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Je weet op deze manier bijvoorbeeld precies hoeveel tijd je hebt besteedt aan een bepaalde opdracht. Komt die opdracht vaker terug, dan kan je aan nieuwe klanten precies doorgeven hoeveel tijd er in gaat zitten. Zo kan je misverstanden achteraf voorkomen. Ook bij het opstellen van een factuur helpt een goed overzicht. Je kunt gemakkelijke je gewerkte uren aan de klant doorberekenen. Bij vragen van de klant, kan je een mooi overzicht tonen als bewijs.

 

Wat is een urenregistratie ZZP?

Zojuist heb je kunnen lezen waarom het zo belangrijk is om een juiste urenregistratie ZZP bij te houden. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? Eigenlijk is het heel gemakkelijk, je moet er alleen even aan denken. Iedere keer dat je begint te werken aan een opdracht start je de tijd. Dit kan op je telefoon, met een stopwatch, met een online programma of op de ouderwetse manier: op de klok kijken. Je start dus meteen de tijd of kijkt hoe laat het is. Stop je tussendoor met werken of is de opdracht afgerond? Stop dan de tijd en noteer deze in je schema. Op deze manier creëer je een mooi overzicht van al je bestede tijd.

 

Online bijhouden of in Excel

Iedereen heeft een andere voorkeur van het bijhouden van zijn urenregistratie ZZP. De meeste mensen maken echter gebruik van een online programma. Er zijn veel soorten programma’s hier voor te vinden, waarvan ook vele gratis zijn. Zo’n programma werkt heel simpel. Je drukt op een knop om de tijd te starten. Als je klaar bent stop je de tijd. Een programma verwerkt je tijd vervolgens automatisch en zet deze in een schema. Makkelijker kan niet! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in Excel zelf een bestand te creëren. Houd er wel rekening mee dat je de formules van Excel moet kennen om een goed schema te maken. Tevens kan het werken in Excel foutgevoelig zijn. Daarom raden wij ook het gebruik van een online programma aan.

https://keeping.nl/urenregistratie-zzp