JCA dekok
Image default
Huishoudelijk

IJspegelverlichting

De winter is aangebroken en dat betekent dat het weer sneller donker wordt, veel mensen vinden het leuk om hun huis te versieren met leuke led lampjes. Voor die mensen is er nu ook ijspegelverlichting. IJspegelverlichting monteer je aan de gevel waardoor het een mooi sprookjesachtige look geeft. IJspegelverlichting heb je meerdere kleuren voor, de populairste zijn warm wit en warm wit met twinkle. De kleur warm wit, met de twinkle zorgt voor een sfeervol aanzicht.

Is het wel waterdicht?

De meeste ijspegelverlichting is geheel waterdicht en kan elke regenbui makkelijk aan, ijspegelverlichting is ook leuk voor binnenshuis in bijvoorbeeld een lange gang. Als je twijfelt dan kan je altijd de productspecificaties lezen, dan moet je zoeken naar de IP-waarde. De IP-waarde laat zien hoe waterbestendig een product is. De waarde van ijspegelverlichting  moet minimaal IP55 zijn, om goed bestand te zijn tegen water.

Ledlampen

Alle ijspegelverlichting is van led, dit betekent dat het voordeliger, groener en betrouwbaarder is. Dat komt omdat led lampen minder energie verbruiken dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dat is fijn voor de energierekening tijdens de koude maanden en het is beter voor het milieu.

Hoe monteer je ijspegelverlichting?

Bij de meeste ijspegelverlichting zijn alle (pegels) al met elkaar verbonden, het is belangrijk dat voordat je de verlichting ophangt dat je de gekrulde draden recht maakt zodat ze mooi naar beneden staan. Verder is het mogelijk om ijspegelverlichting te koppelen, dit is ideaal voor als je de later achter komt dat je een extra meter nodig hebt.

Verschillende soorten verlichting

Je hebt natuurlijk verschillende soorten ijspegelverlichting, de verlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, je hebt verschillende kleuren snoeren, sommige zijn met twinkle en sommige hebben een andere aansluiting. De meeste snoeren zijn tussen de 2 en 3 meter lang. Er is ook een verschil in de grootte van de ijspegels, sommige zijn 0,5 meter en sommige zijn wel 1 meter. Kijk dus eerst welke grootte je nodig hebt voordat je het gaat kopen.