JCA dekok
Image default
Bedrijven

Woontip van de dag: raamfolie

Woontips gaan al snel over het interieur, energiebesparing of welke kleur jij je muren zou moeten verven. Een vergeten kindje, maar eigenlijk een deel dat ook een groot impact heeft, is je ramen. En nee, dan heb ik niet over de vorm of het wel of niet nemen van dubbelglas. Nee, dan heb ik het over raamfolie!

Wat is raamfolie?

Is het je opgevallen dat je bij de meeste kantoorgebouwen een soort donkere laag over de ramen ziet? Dat is niet omdat het daarbinnen donker is. Nee, zij hebben raamfolie over hun ramen geplakt. Vermoedelijk om de zon buiten de deur (of raam) te houden. Dat kan met zonwerende raamfolie.

Wat is zonwerende raamfolie?

Zonwerende raamfolies blokkeren UV-straling en warmte, waardoor binnen minder warme ruimtes worden beschermd en bespaard kan worden op airconditioningkosten.

 

Wist je dat….

Zonneschermen op ramen kunnen de warmtewinst tot 79% verminderen?

 

Er zijn diverse soorten zonwerende raamfolies. Een bekende soort is de 3M zonwerende raamfolie. Dit biedt de beste kwaliteit en prestatie.

 

3M Lightfast Hittebestendige Folie is een energiebesparende folie. Het kan de warmtewinst tot 79% verminderen. Naast thermische reductie zorgt dit product ook voor CO2-reductie en UV-reductie en is het een milieuvriendelijk product.

Heb je thuis of op kantoor last van zonlicht en hitte?

Glas is een prima oplossing voor veel licht en een ruimtelijk gevoel, maar voert in de zomer ook de nodige warmte af in de ruimte achter het glas. Meubels verkleuren en kamers moeten gekoeld worden. Door de steeds warmere zomers in Nederland is er een trend om zonwerende raamfolies te plaatsen.

Breng 3M zonnebrandcrème en hittebestendige folie aan op ramen

Raamfolies helpen de levensduur van uw apparaat te verlengen door schadelijke UV-stralen, die de grootste oorzaak van vervaging zijn, aanzienlijk te verminderen. De folie toont een verbazingwekkende helderheid en heeft een krasbestendige coating. Ga lekker thuis zitten, laat de airconditioner beter werken, houd de warmte buiten met 3M aluminiumfolie en blijf thuis of op kantoor koel.