JCA dekok
Bedrijven

Wat zijn zilvervisjes en wat kunt u er tegen doen

Veel mensen hebben last van zilvervisjes in hun woning, vooral in nieuwbouwwoningen komen deze insecten erg vaak voor. Ook in huizen waar er slecht geventileerd wordt zijn ze vaak te vinden. Deze insecten nestelen zich namelijk op plekken waar het warm en vochtig is. Dit is dan ook de reden dat zilvervisjes vaak te vinden zijn in badkamers en keukens. Deze kleine insecten zijn erg vervelend en kunnen zich makkelijk door verschillende ruimtes in huis verspreiden. Heeft u ook last van zilvervisjes? Het is dan belangrijk om maatregelen te nemen. Wij hebben een lijst gemaakt met verschillende tips om snel van de zilvervisjes af te komen. 

Ventilatie

Doordat er in veel woningen slecht geventileerd wordt, wordt het in verschillende ruimtes in huis warm en vochtig. Een goede ventilatie is dus een van de belangrijkste dingen om zilvervisjes te bestrijden en te voorkomen dat er nieuwe zilvervisjes in uw woning komen. Als u de ventilatie echt goed aan wilt pakken, kunt u het beste kiezen voor een WTW systeem. Dit zorgt voor een constante ventilatie door uw hele woning. De vervuilde lucht wordt uit verschillende ruimtes afgevoerd naar buiten. De frisse en schone lucht van buiten komt naar binnen. Dit is een goede oplossing voor de afzuiging badkamer.

Kieren in huis

Zilvervisjes zijn erg klein, hierdoor kunnen ze zich makkelijk verspreiden door uw hele woning. Om dit te voorkomen zult u alle naden en kieren in huis moeten dichten. Dit kunt doen met een bus kit. Deze manier is erg effectief omdat u er voor zorgt dat ze zich niet langer kunnen verspreiden. Probeer wel ieder kiertje, hoe klein het ook is, te dichten. Ze kunnen namelijk bijna overal doorheen. 

Temperatuur en vochtigheid

In veel ruimtes is het te warm en is de vochtigheid te hoog. Dit wilt u het liefst voorkomen en tegen gaan. Daarom is het belangrijk om de temperatuur en luchtvochtigheid eens op te meten in verschillende kamers. U weet dan precies in welke ruimtes er iets moet gebeuren en waar de zilvervisjes zich het beste kunnen nestelen. Ook als u nog geen zilvervisjes heeft, is het slim om toch alvast maatregelen te nemen. Voor u het weet bent u te laat en heeft u er ook last van. 

Controleer uw kledingkast

Vaak nestelen zilvervisjes zich in een kledingkast. Dit komt doordat mensen hun kleding al in hun kast hangen terwijl het nog niet helemaal droog is. Hierdoor wordt ook uw kast een vochtige plek. Uiteindelijk zullen zilvervisjes zich ook hier nestelen dus probeer dit te voorkomen. Controleer regelmatig uw kast en hang uw kleding pas op als het helemaal droog is. Zilvervisjes in en tussen uw kleding is namelijk geen pretje.