JCA dekok
Image default
Toerisme

Wat u uit Bulgarije als cadeau moet meenemen

budget vakantie

Veel toeristen maken zich vaak zorgen over wat ze het beste uit Bulgarije kunnen meenemen. Iedereen wil iets ongewoons – iets dat in andere landen niet te vinden is. Maar tegelijkertijd mogen geschenken niet te duur zijn, zodat u bijna al uw vrienden en familieleden kunt geven. Het is in Bulgarije dat er dergelijke souvenirs en geschenken zijn.

Bulgaarse cosmetica

Bulgarije staat bekend als het land van de rozen. Op basis van rozenwater worden hoogwaardige cosmetica geproduceerd. Toeristen kopen shampoos, zeep, haarbalsems, crèmes. Alle cosmetische producten met een delicate roze geur hebben een gunstige invloed op de huid. De lokale bevolking geeft de voorkeur aan cosmetica gemaakt van Bulgaarse yoghurt. Daarom kunt u dergelijke cosmetica ook als presentatie kopen. Op basis daarvan worden schuimen en crèmes verkocht.

Bulgaarse kruidenthee

In Bulgarije worden veel geneeskrachtige kruiden verbouwd met verschillende aroma’s. De lokale bevolking geeft de voorkeur aan dergelijke theeën in plaats van de gebruikelijke zwarte of groene thee. Ze smaken goed, lessen de dorst goed en hebben een helende werking op het lichaam.

Producten

Zoetekauwen zullen dol zijn op rozenblaadjesjam, die wordt gegeten in een hapje met thee of op brood wordt uitgespreid. Er is een grote verscheidenheid aan melkzuurproducten in Bulgarije. De kaas “sirene”, die enigszins doet denken aan fetakaas, is beroemd. Het kan als traktatie mee naar huis worden genomen, het zal onderweg niet bederven.

Liefhebbers van worst en vlees wordt aangeraden rauwe rookworst te kopen. Ze trekken aan met hun aroma, omdat ze kruiden en specerijen bevatten. Dit zijn worstjes – sushi, sujuk en anderen.

Bulgaarse specerijen

Dit land staat bekend om zijn verscheidenheid aan nationale gerechten, die niet worden bereid zonder toevoeging van specerijen of kruiden. De meest populaire is de hartige of chubritsa.

Als presentatie wordt aanbevolen om bont zout te kopen met toegevoegde Bulgaarse kruiden. Bij thuiskomst zal het altijd prettig zijn om de smaak van Bulgaarse gerechten te proeven.

Je kunt de fenegriek-kruiderij ook kopen om toe te voegen aan verschillende gerechten en soepen. Daarnaast zijn er speciale smaakmakers voor vlees en vis te koop.

Souvenirs uit Bulgarije

Een grote verscheidenheid aan souvenirs is als cadeau verkrijgbaar. Liefhebbers van mooi etnisch serviesgoed wordt aangeraden keramiek aan te schaffen. Dit kunnen potten zijn voor honing, voor het stoven van groenten met vlees, vazen. Het is prettig om zo’n geschenk te geven aan een grootmoeder, ouders, een jong gezin.

Als je je huis wilt beschermen tegen de duistere krachten, dan kun je een mummiemasker kopen. In Bulgarije zijn ze gemaakt van verschillende materialen: hout, leer en vogelveren.

Je kunt een nationaal kostuum met Bulgaars borduurwerk kopen als souvenir.

Bovendien worden hier veel textielproducten verkocht – dit zijn tafelkleden, gordijnen, handdoeken, servetten, hardlopers. Velen zijn handgemaakt. Ze zullen een herinnering aan Bulgarije zijn en zorgen voor comfort in huis.

En kunstliefhebbers zullen altijd dol zijn op de schilderijen van lokale kunstenaars, die de natuurlijke omgeving van dit prachtige land weergeven.

Als cadeau voor je vriendin is het aan te raden om zilveren sieraden aan te schaffen: een ring, een armband, een ketting met hanger. Ze zal altijd blij zijn met het ontvangen van parfum van rozenblaadjes en geurige likeur, evenals een prachtig geborduurde zak. Als cadeau kun je brandewijn uit Bulgarije meenemen, voor koffieliefhebbers – een Turk gemaakt van koper.

Wat is de beste koop voor een kind? Ze verkopen touwpoppenpoppen. Het zal interessant zijn voor een kind om ze te beheren; cosmetica voor kinderen op basis van rozenolie is ook geschikt. Het kind zal blij zijn met deze ongewone jam gemaakt van vijgen. Er wordt een chocoladetaart met toevoeging van walnoten aangeboden.

Bij het kopen van geschenken moet u zich nooit haasten, u moet naar verschillende winkels gaan en deze van dichterbij bekijken.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html