JCA dekok
Image default
Toerisme

Leuke dingen om te doen op Curacao

Tien jaar geleden reisde ik met een vriend naar Curaçao waar we een onvergetelijke vakantie hebben gehad. Relaxen op exotische stranden, zwemmen in helder water, zoveel mogelijk cocktails drinken, onze heupen Wet n Wild schuddend,… noem maar op, we hebben het gedaan! Het was dan ook een droom die uitkwam toen ik deze zomer de kans kreeg om weer naar Curaçao af te reizen.Het verrassende is dat ik dit keer het eiland op een heel andere manier heb leren kennen. Curaçao is niet heel groot, maar een veelzijdige bestemming is het zeker. Daarom heb ik al mijn tips verzameld om een ​​uitgebreide reisgids te maken over dit kleurrijke, tropische eiland. Hier vind je alles wat je moet weten over Curaçao.

Curaçao maakt deel uit van de Antillen. Dit is een eilandengroep in de Caribische Zee die zich uitstrekt van Florida tot Venezuela. Curaçao is echt wat je van een Caribisch eiland mag verwachten. In drie woorden: een exotisch paradijs!

Maar wees niet verbaasd als je in het Nederlands wordt aangesproken. Want tot 2010 vormde Curaçao samen met een paar andere eilanden die in het verleden allemaal door Nederland werden gekoloniseerd, de Nederlandse Antillen. Curaçao is nu een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

 

Hoe reist u naar Curaçao?

De beste manier om naar Curaçao te reizen is per vliegtuig. Curaçao heeft directe vluchten vanaf verrassend veel landen zoals, Nederland, België, USA, Colombia, Canada en nog een aantal.

Houd er wel rekening mee dat Curaçao in een andere tijdzone ligt. In de zomer is het 6 uur vroeger dan in Nederland en in de winter 5 uur. Persoonlijk vind ik dat niet erg, want zo win je wat tijd van de lange vlucht. Nadeel is de jetlag waardoor je de eerste dagen heel vroeg wakker wordt.

Aangekomen op Curaçao international airport werd ik opgehaald door het bedrijf waar ik mijn huurauto gehuurd had. Dit had ik van tevoren met ze afgesproken. Zo fijn na zo’n lange vlucht! Maar ook met het openbaar vervoer bereik je perfect je bestemming. Al duurt dat misschien wat langer.

 

Hoe zich verplaatsen op het eiland?

Reist u zonder reisbureau en wilt u graag alle bezienswaardigheden op Curaçao ervaren? Dan raad ik je aan om een auto te huren. Op de luchthaven vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Het is het beste om een auto online te boeken voordat je er naartoe reist. Deze autoverhuurbedrijven zijn vaak wat duurder dan lokale verhuurbedrijven. Daarom heb ik dit keer voor een lokaal bedrijf gekozen. Veilig Auto Huren Curacao heeft verschillende auto’s in verschillende prijsklassen. Ze bieden, zoals ik al eerder zei, de service om je vanaf het vliegveld op te halen en aan het einde van je vakantie daar ook weer af te zetten, geweldig! Als er een shuttle service bij uw geboekte hotel zit en u daar gebruik van maakt kunnen ze de huurauto ook naar uw hotel brengen.

 

Auto huren curacao jan thiel raad ik wel aan. Dit geeft je alle vrijheid zodat je het beste uit je vakantie kunt halen.

 

Vanaf het vliegveld kun je ook de bus, konvooi genaamd, nemen naar Otrobanda of Punda, twee wijken die deel uitmaken van Willemstad. Vanaf deze haltes kun je vervolgens de bus nemen naar andere delen van het eiland. Aan de haltes zelf kun je de dienstregeling en bestemming raadplegen.

 

U kunt ook gebruik maken van minibussen langs de drukste routes van het eiland. Deze herken je aan het autoplaatje BUS. Op de voorruit staat een bord met de bestemming. Om zo’n bus te laten stoppen, moet je je hand opsteken.

 

Handig om te weten! Op Curaçao betalen ze met Antilliaanse guldens of Amerikaanse dollars. Vergeet dus niet snel wat geld op te nemen op de luchthaven als je gebruik maakt van het openbaar vervoer.

 

 

Hier zijn een paar leuke tips om te doen op Curaçao

 

Bewonder de mooiste stranden van het eiland

De grootste trekpleister van Curaçao zijn natuurlijk de prachtige stranden. En ja, ze zien er net zo tropisch uit als in de tijdschriften: uitgestrekte witte zandstranden met helderblauw water met hier en daar wat schaduw van palmbomen of die typische stro parasols. En als je denkt: ‘maar iedereen gaat naar Curaçao voor een strandvakantie, dan zijn die stranden daar toch overvol.’ Dan heb je het mis. Curaçao heeft maar liefst 38 stranden, van de zeer bekende en toeristische tot de kleinere, meer ongerepte baaien.

 

 

Plan een dagtocht naar Klein Curaçao

Een van de bekendste stranden is dat van Klein Curaçao. Dit is een onbewoond eiland op 2 uur voor de kust van Curaçao. De enige manier om Klein Curaçao te bezoeken is per boot. We gingen met Blue Finn Catamaran-boottocht. We waren van tevoren gewaarschuwd voor zeeziekte. Ik dacht eerst dat het een beetje overdreven was, maar nam verstandig een reispil voor het zeilen. En toen we vertrokken, werden de eerste mensen zeeziek. Het waren 2 zware uren, maar de bemanning heeft geweldig werk geleverd door iedereen zo goed mogelijk te helpen. Als je snel zeeziek wordt, wees dan voorbereid.

 

Verken het kleurrijke Willemstad

Een van de dingen die je tijdens je reis naar Curaçao kunt doen, is het kleurrijke Willemstad verkennen. De meest populaire wijken zijn Otrobanda en Punda, die met elkaar verbonden zijn door de beroemde Koningin Emmabrug, ook wel swingende oude dame genoemd. Vanaf deze brug heb je niet alleen een geweldig uitzicht op de kleurrijke handelskade van Punda, maar sta je ook op de enige drijvende houten draaibrug ter wereld. Als je erop loopt, is het een beetje alsof je op een boot stapt.

 

Een leuke manier om Otrobanda te ontdekken is door middel van een street art tour met een gids. Zo ontdek je de meest kleurrijke en mooiste plekjes in deze wijk en kun je het werk van getalenteerde lokale kunstenaars bewonderen.

 

Ga wandelen in Nationaal park Christoffel

Ben je een natuurliefhebber of fervent wandelaar? Dan kunt u ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park Christoffel. Daar kun je verschillende lokale vogels en planten spotten. In het park kun je ook een stevige wandeling maken en de Christoffelberg beklimmen. Maar bij deze weersomstandigheden raad ik je aan om dit zo vroeg mogelijk op de dag te doen.

 

Kom langs bij de Curaloe-plantage

Op deze plantage wordt Aloë Vera geteeld, een plant uit het Midden-Oosten die nu ook veel in het Caribisch gebied wordt verbouwd. Hier worden de planten gebruikt voor de productie van huidverzorgingsproducten onder de naam Curaloe. U kunt de plantage gratis betreden en zien hoe het productieproces werkt. U kunt zelfs de verschillende producten uitproberen.

 

Bezoek de struisvogelboerderij op Curaçao

Wist je dat je op Curaçao ook de grootste struisvogelboerderij buiten Afrika kunt bezoeken? Misschien niet iets typisch voor Curaçao, maar zeker een van de leuke dingen om te doen voor jong en oud op Curaçao

 

Bedankt voor het lezen!