JCA dekok
Image default
Mode en Kleding

Tips voor een geschikte kledingkast

Tips voor een geschikte kledingkast

Het uitzoeken van een geschikte kledingkast kan een hele opgave zijn om over het in elkaar zetten nog maar te zwijgen. De welbekende kledingkasten van het bekende zweedse merk zijn waarschijnlijk door menigeen in elkaar gezet. Is het in elkaar zetten van een kledingkast niet helemaal jouw ding, dan kun je er vaak ook voor kiezen dit te laten doen tegen een kleine vergoeding. De kosten wegen vaak niet op tegen de tijd die je er zelf aan kwijt bent, dus het is absoluut aan te raden dit te laten doen door een professional. Ben jij toe aan een nieuwe kledingkast, dan hebben we een aantal tips voor je.

Afmeting

Alvorens je op zoek gaat naar een geschikte kledingkast, is het belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Door vooraf op te meten aan welke richtlijnen je kast moet voldoen, zal de zoektocht doorgaans een stuk eenvoudiger zijn. Houd er rekening mee, dat wanneer je een kast wilt die exact voldoet aan jouw wensen, de kans aanwezig is dat ze deze niet in jouw maat hebben. Waar je met het uitkiezen van een bh eenvoudig kunt switchen tussen verschillende soorten van dezelfde maat bh a75, geldt dit voor een kast vaak niet. Kies je voor een kast die afwijkt van de standaard maat, dan zal deze op maat moeten worden gemaakt. De meerprijs is vaak dusdanig hoog, dat je beter kunt kiezen voor een andere maat of een andere kast.

Indeling

De indeling van een kast kun je vaak grotendeels zelf bepalen. Toch is het belangrijk hier goed rekening mee te houden. Heb je veel kleding wat moet hangen, dan is voldoende hangruimte wel zo fijn. Heb je liever plankjes voor het opbergen van je bh’s, dan kun je hier natuurlijk ook voor kiezen. Je kunt zelfs, wanneer je de ruimte hebt, kiezen voor meerdere plankjes, zodat je eenvoudig kunt sorteren op kleur een soort. Zo kun je wanneer je zwanger bent een plankje maken met onder andere je voorgevormde voedingsbh en zwangerschapskleding en wanneer het mooi weer is en de zomerkleding weer van zolder kan is een plank met je zwemkleding, zodat je snel je freya bikini tevoorschijn kunt halen.

Budget

NEt als bij iedere aankoop, is het aannemelijk dat je ook voor een kledingkast een bepaald budget in je hoofd hebt. Probeer er alleen wel voor te zorgen, dat jij jezelf niet te strak houdt aan dit budget, maar het meer gebruikt als richtlijn. Wanneer je dan een geschikte kledingkast tegenkomt die enkele euro’s boven budget is, je deze wel gewoon zonder problemen kunt meenemen.