JCA dekok
Auto's en Motoren

Een zuinige gezinsauto: bespaar nog meer door je rijgedrag aan te passen

Bij het uitzoeken van een zuinige gezinsauto let je natuurlijk op zaken als de motor, het gewicht van de auto en de brandstof waar deze op rijdt. Daarnaast kun je ook je rijgedrag aanpassen waarmee je nog meer brandstof bespaart, tot wel 10%. Zeker wanneer je veel kilometers maakt scheelt dit behoorlijk in de portemonnee. Met de volgende tips zorg je dat je zuinige gezinsauto nog zuiniger rijdt.

5 tips die je zuinige gezinsauto nog zuiniger maken

Je gezinsauto nog zuiniger maken? Het kan. Een relatief zuinige, moderne gezinsauto rijdt ongeveer 1 op 18. Door je rijgedrag aan te passen kun je hier zelfs 1 op 20 van maken. Probeer de volgende vijf tips eens uit als je op de weg zit:

  • Schakel zo snel mogelijk op. In een hogere versnelling draait de motor met minder toeren en dat bespaart brandstof
  • Rij op een constante snelheid. Met name optrekken jaagt het verbruik omhoog
  • Gebruik de hulpmiddelen in je auto om zuiniger te rijden. Denk aan de toerenteller, cruise control en de brandstofmeter
  • Rijden op een lagere snelheid verbruikt minder brandstof, ook weer omdat je auto minder toeren hoeft te maken
  • Hou je banden goed opgepompt. Slecht opgepompte banden zorgen voor meer frictie op de weg en daarmee verbruik je meer brandstof.

Nu nog een zuinige occasion

Je bent niet voor niets op zoek naar een zuinige gezinsauto. Heb je al een model op het oog of ben je op zoek naar advies van een ervaren autodealer? Of nog beter, een automakelaar. Een automakelaar heeft tientallen jaren ervaring en kan je niet alleen adviseren maar voegt daad bij woord door in het hele land op zoek te gaan naar een occasion die past bij jouw wensen. En daar betaal je pas voor wanneer je daadwerkelijk gebruik maakt van de diensten van de automakelaar.

Bel of ga langs bij de autodealer in Etten-Leur

In Etten-Leur vind je een autodealer die voor jouw op zoek gaat naar de zuinige gezinsauto die je wilt. Daarbij is de automakelaar niet gebonden aan de regio. Wordt er een geschikt model gevonden dan kun je zelf gaan kijken of het voertuig naar de autodealer in Etten-Leur laten ververvoeren om daar een proefrit te maken. Wil je de auto uiteindelijk toch niet? Geen probleem, de automakelaar neemt de auto dan op in zijn eigen voorraad en gaat door met zijn zoektocht. Net zo lang totdat jij de auto hebt die aan al je wensen voldoet.