JCA dekok
Image default
Bedrijven

Een groepenkast vervangen, dit zijn belangrijke aandachtspunten

Voor het aansluiten of vervangen van een groepenkast is het belangrijk dat dit uiterst zorgvuldig wordt uitgevoerd, niet alleen voor een groepenkast geldt dit maar ook voor alle andere klussen aan elektra. Denk hier maar bij aan het aansluiten van elektra, of de stopcontacten in huis, het is hierbij belangrijk dat alles op de juiste manier wordt aangelegd om stroomstoringen, brand of andere situaties te voorkomen. Zeker bij het installeren of vervangen van een groepenkast is het belangrijk om dit zorgvuldig te doen. De groepenkast zorgt namelijk voor de verdeling van de elektriciteit over alle groepen in de groepenkast om alle apparaten van elektriciteit te voorzien. 

Alle belangrijke aandachtspunten

Voor het aansluiten of vervangen van een groepenkast is het belangrijk om alleen te beginnen met de werkzaamheden als je genoeg kennis hebt, mits je natuurlijk een gespecialiseerde elektricien bent. Als je over alle kennis beschikt dan ben je op de hoogte van alle gevaren en punten waar je extra aandacht moet aan besteden, hierdoor kan je de groepenkast sneller vervangen en maak je veel minder fouten. Beginnend of ervaren elektricien, een overzichtelijk schema met alle elektra leidingen en stopcontacten kan niet ontbreken. Je groepenkast die beschikt over allemaal verschillende groepen, een schema kan helpen om alle groepen weer op de juiste plekken te krijgen. Naast een schema kan goed gereedschap ook goed helpen, denk aan rubberen schoenen, geïsoleerd gereedschap. Elke veiligheidsmaatregel die je kan vinden kan je altijd maar toepassen voor extra veiligheid.

Ken je grens

Een schema, wat gereedschap en kennis kan je maar tot een bepaalde hoogte brengen. Als je merkt dat de werkzaamheden moeizaam gaan en je meer risico neemt dan is het misschien beter om te stoppen met de werkzaamheden. Een gespecialiseerde elektricien kan het dan maar beter overnemen.