JCA dekok
Image default
Bedrijven

Een grafsteen kopen; hoe zit dat?

Grafstenen

Het grafmonument is meestal het laatste zichtbare en tastbare van de overleden dierbare. Het is logisch dat het alle aandacht moet krijgen als herinnering. De tijd dat het enkel een vermelding is wie waar begraven ligt, een grafsteen met de naam geboortedatum en sterfdatum, ligt ver achter ons.

Persoonlijk

De sobere grafsteen, dus met enkel de vermelding van naam en de datums, kan juist wel sterk bij het persoon passen, en komt daardoor nog voor. Echter een grafmonument waarbij de passie van de overledene zichtbaar is maakt het een persoonlijke grafsteen. Een enkele keer is het beroep wat iemand uitgeoefend heeft verwerkt in het monument. Niet uitzonderlijk is een grafmonument van een overleden musicus voorzien van een muzieknoot of zelfs in de vorm van een muzieknoot. En is het grafmonument van een visserman voorzien van een kotter, en van een metselaar van een troffel. Omdat een grafmonument duurzaam is, het gaat decennia lang mee, wordt er goed nagedacht over de uitvoering. Bedenk, de kist is voor het moment van uitvaart, de grafsteen voor vele jaren daarna. Duurzaamheid is daardoor belangrijk.

 

Materialen

Van oudsher is een grafmonument van steen. Niet voor niets spreken we vandaag de dag nog van een grafsteen of zelfs de steen. Maar in feite is ieder denkbaar duurzaam materiaal geschikt voor een grafmonument. Bepaalde kunststoffen zoals plexiglas wordt gebruikt. Maar ook metalen zoals cortenstaal. Beide genoemde materialen zijn net zo duurzaam als natuursteen. De materialen zijn goed te bewerken en te vormen, en van al de informatie te voorzien. Een combinatie van de materialen komt ook voor. En niet uitzonderlijk ligt rond het monument grind met daar omheen een rand zodat het een mooi geheel is. Kostbaar, maar wel mooi, is een liggende grafsteen over het gehele graf. Een plaat marmer of graniet van ongeveer twee bij één meter wat veel mogelijkheden geeft om informatie te vermelden.

Grafmonumenten bekijken

Op onze site ziet u wat voorbeelden van de mogelijkheden van grafmonumenten. Bij Andersgedenkmonumenten denken wij mee over uw wensen, hoe u uw dierbare wil herdenken. Alles wat wij maken is van hoogwaardige kwaliteit. Onze grafmonumenten zijn niet alleen mooi in de showroom maar blijven mooi om te zien en passend bij de gedenkwaardige plaats. Meestal is, op enkele foto’s na, het grafmonument het enige zichtbare en tastbare van de overleden dierbare; bij ons krijgt dat alle aandacht. Het verzorgen van grafmonumenten is ons vak, dat is ons specialisme, en daar zijn we goed in.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/