JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Brandschade, wat komt er allemaal bij kijken?

Brand in huis is niet meer vervelend, het is verschrikkelijk. Plotseling zie je je spullen in rook opgaan en vraag je je af hoe dit opgelost moet worden. Natuurlijk hebben de mensen en dieren die in de woning aanwezig zijn de hoogste prioriteit. Zij moeten als eerste in veiligheid worden gebracht.

Brand in uw woning

Wanneer de brand nog aan de gang is en u kunt deze zelf niet blussen, dient u zo snel mogelijk 112 te bellen zodat de brandweer langskomt. Maar dan.. vervolgens zit u met de brandschade. Hoe nu verder? Wie gaat het allemaal ruimen, schoonmaken en herstellen?

De verzekering bij brand

De verzekering dient als eerste te worden ingeschakeld. Zij moeten zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van uw brandschade. Het eerste contact met de verzekering wordt voor u gelegd door Stichting Salvage. Zij krijgen tijdens de brand al een seintje en sturen onmiddelijk iemand langs om u bij te staan met de eerste praktische hulp. Nadat zij de verzekering op de hoogte hebben gebracht, laat de verzekering vervolgens een schade-expert langskomen om de schade te beoordelen. Op basis daarvan wordt een schadevergoeding aan u uitgekeerd. 

Schoonmaken van de brandschade

Dan moet er nog worden schoongemaakt. Voor deze schoonmaak wordt vaak een schoonmaakbedrijf en hersteller door uw verzekeraar gestuurd. Zij ruimen de schade en herstellen het weer als vanouds. Tenminste, als dit past binnen de aangeboden schadevergoeding. U kunt hier overigens een contra-expert voor inschakelen wanneer u het niet eens bent met deze vergoeding.

Slachtofferwijzer.nl

Wanneer er tijdens een brand slachtoffers zijn gevallen, kunt u bijvoorbeeld financiële hulp krijgen van slachtofferwijzer. Zij hebben contacten met verschillende bedrijven voor financiële-, praktische-, juridische- en emotionele hulp.

Brandschade.net als centrale hub voor hulp na brand

Wilt u meer weten over wat te doen bij brand in huis? Kijk dan ook eens op brandschade.net. Dit is een platform met allerlei informatie over brandschade. Denk bijvoorbeeld aan meer informatie over een keukenbrand en hoe u zich hier op kunt voorbereiden. Ook wordt er meer informatie gegeven over het schoonmaken van brandschade. Waar moet u aan denken en wat kunt u beter juist niet doen?

Brandschade.net helpt u op weg bij brandschade. Behalve nuttige artikelen, geeft het ook informatie over bedrijven waar u terecht kunt wanneer u te maken hebt met brandschade. U kunt het zien als een centrale hub van behulpzame bedrijven.

Mensen met brandschade moeten goed op weg geholpen worden. Brandschade.net hoopt daar aan te kunnen bijdragen. De website wordt op het moment van schrijven nog steeds uitgebreid met meer gerelateerde artikelen dus zo nu en dan een bezoek aan de website zou zeker geen verkeerd idee zijn!

 

https://brandschade.net