JCA dekok
Image default
Meubels

Benodigd meubilair om productief thuis te werken

De overgang naar het vaker thuiswerken is de laatste jaren enorm gegroeid. Al groeiend heeft het nog een enorme zet in de rug gekregen, door de komst van het Corona virus. Op moment van schrijven is het veiliger om werknemers thuis te laten werken, zodat deze elkaar niet kunnen besmetten. De overgang naar thuis werken brengt ook bepaalde obstakels met zich mee, want misschien hebben mensen thuis helemaal geen ruimte of rust om te werken. De werknemers werken wel thuis, maar de werkzaamheden die zij verrichten zijn voor het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Veel bedrijven zijn de laatste tijd dan ook druk bezig geweest met het helpen van het opzetten van een thuiswerkplek. Werknemers krijgen op kosten van het bedrijf bijvoorbeeld een bureau en bureaustoel, ook zijn er al bedrijven die stroomvergoedingen bieden. Vraagt u zich nog af wat u allemaal nodig heeft om thuis productief aan het werk te kunnen, lees dan dit artikel zorgvuldig door.

Bureaustoel

Een goede stoel is een absolute must. Natuurlijk het oude krukje van zolder gepakt worden, maar kan daar ook acht uur op een dag comfortabel op gezeten worden? Op de meeste kantoren zijn de bureaustoelen tegenwoordig allemaal ergonomisch. Dit houdt in dat ze een speciale vorming hebben, wat het beste voor het menselijk lichaam is. Rugklachten zijn een naar gevolg van te lang op een slechte stoel zitten, ergonomische stoelen helpen dit te voorkomen. Zorg dus voor een goede ergonomische bureaustoel waar gedurende de hele werkdag comfortabel op gezeten kan worden. Die vind je bijvoorbeeld op de website van Emob.

Bureau

In de vorige alinea hebben we de bureaustoel besproken, maar die bureaustoel moet natuurlijk ergens achter staan. Om thuis productief te kunnen werken, is een bureau broodnodig. Er kan natuurlijk aan de eettafel of op de bank gezeten worden, maar deze plaatsen worden al gauw geassocieerd met andere activiteiten en ontspanning, waardoor het makkelijk is focus te verliezen. Een bureau zorgt voor een geordende werkplek met ruimte en rust. Hedendaags zijn in hoogte verstelbare bureaus erg populair. Na een lange dag zitten achter een bureau, kan het als prettig worden ervaren om aan een bureau te staan, neem hier vooral een kijkje naar.

Licht

Het klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar licht is erg belangrijk voor een goede werkplek. Veel kamers of werkplekken zullen al voldoende natuurlijk licht krijgen, maar voor de plekken die dat niet krijgen is het handig om het lichtniveau aan te vullen met een kunstmatige lichtbron. Een kamer waar het lichtniveau te laag is kan zorgen voor vermoeidheid, zorg er daarom voor dat het lichtniveau op pijl is. Het juiste lichtniveau zorgt er ook voor dat alles op papier prettig leesbaar is.

Hopelijk hebben deze tips een inzicht kunnen geven over de materie die absoluut nodig is voor de thuiswerkplek. Het is natuurlijk wennen om van kantoor ineens te overstap te maken naar thuis werken, maar de benoemde producten gaan hier zeker bij helpen.