JCA dekok
Image default
Meubels

Decoreer uw eetkamer met een design eettafel

Ligt het aan ons, of is de eetkamer een van de meest onderschatte kamers in een huis? Zeker, een eetkamer is misschien niet zo belangrijk als bijvoorbeeld een woonkamer of  slaapkamer. En ja, in de meeste kleine ruimtes is niet eens een hele kamer gewijd aan lekker eten. Maar of je nu een formele eetkamer hebt, een kleine ontbijthoek of een paar stoelen tegen je aanrecht, je hebt een plek nodig waar je die heerlijke maaltijd kunt verorberen. Als je dan toch een speciale eetruimte hebt, kun je er maar beter voor zorgen dat die goed gevuld en ingericht is. Lees hier hoe u uw eetkamer kunt decoreren met een design eettafel

Eettafel

Een eetkamer inrichten vanaf nul? Begin natuurlijk met een eetkamertafel. Uw eetkamer is tenslotte bedoeld om aan te dineren, dus u hebt een stevig oppervlak nodig om van uw maaltijden te genieten. Hoewel eetkamertafels verkrijgbaar zijn in vele maten, stijlen en materialen, is het belangrijk om een tafel te vinden die past bij uw dagelijkse routine en niet alleen bij een chique etentje.

Het is niet omdat je 10 zitplaatsen wilt, dat je dagelijks een tafel met 10 zitplaatsen nodig hebt. Gebruik uitschuifbare tafels om je doelstellingen op het gebied van entertainment te bereiken zonder ruimte op te offeren op de dag tot dag.

Overweeg een vierkante eettafel als de verhoudingen goed zijn voor je kamer. Grote vierkante eettafels zijn geboren uit de frustratie van een klant dat rechthoekige eettafels normaal gesproken niet bevorderlijk zijn voor een gesprek tussen iedereen – gasten die aan het eind van de tafel zitten hebben de neiging om buitengesloten te worden.

Kies tafel stoelen

Tenzij je het liefst al je maaltijden staand eet (lees: pas), is het vrijwel onmogelijk om van je eetkamertafel te genieten zonder een geweldige set stoelen. Maar wat voor soort eetkamerstoelen moet je kopen? Nou, dat hangt af van je esthetiek.

De stoelen kunnen neutraal zijn of ze kunnen de ‘wow’-factor hebben. Het hangt allemaal af van je ontwerpschema. Ze hoeven niet altijd matchy-matchy te zijn.

Welke stijl je ook kiest, het is belangrijk om stoelen te kiezen die ook echt comfortabel zijn. Kies een stoel met voldoende kussen in de zitting, zodat je gasten van de avond kunnen genieten.

Vloerkleed

We weten wat je denkt: Een vloerkleed lijkt een dwaze noodzaak – vooral als je geneigd bent een glas Malbec of een bord pasta doordrenkt met marinara saus te morsen. Maar het is essentieel voor een eetkamer.

Het aarden van de ruimte met een vloerbedekking is essentieel in een eetkamer. Het is zelfs nog belangrijker in een ruimte met een houten vloer en een houten eettafel – er moet enige afscheiding zijn tussen de twee houten oppervlakken; anders heb je een erg grimmige en kale omgeving.

Als het gaat om het kiezen van het perfecte tapijt voor uw ruimte, is het een goed idee om te winkelen met duurzaamheid in het achterhoofd. Kijk voor tapijten met een certificaat dat garandeert dat het tapijt duurzaam is gemaakt. Bekijk ook Luxaflex Plaisier.

 

http://plaisierinterieur.nl