Categorie: Zorg

Begeleid wonen voor jongeren en jongvolwassenen

Jcadekok

Loop je momenteel in je huidige situatie ergens tegenaan? Zijn er bepaalde valkuilen die je regelmatig tegenkomt? Hoe ziet je gewenste leven eruit? Leviaan kan je hierbij helpen. Samen wordt er gekeken naar je valkuilen, maar ook je kwaliteiten. Zo kan er gezocht worden de beste oplossingen. Hoe kunnen persoonlijke doelen bereikt worden en welke stappen zijn hierbij nodig? Het zijn vragen waar de professionals je graag bij helpen.

Wooncoaching vanuit Kamers met Kansen

Leviaan biedt vanuit het project Kamers met Kansen wooncoaching aan jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Het traject begeleid wonen, genaamd Kamers met Kansen, is geschikt voor jongeren en jongvolwassenen die nog niet op hun eigen benen kunnen staan, maar dit wel graag zouden willen. Het idee van de wooncoaching is dat je binnen twee jaar begeleid wonen klaar bent om op je eigen benen te staan. Samen met een coach stel je jouw persoonlijke doelen op. Wat wil je graag realiseren binnen die twee jaar en welke stappen zijn er nodig om dit te bereiken? Kies voor begeleid wonen voor jongeren en in een stabiele woonomgeving zul je nauw samenwerken aan een mooie toekomst.

Een trainingscentrum voor jongeren met autisme

Leviaan biedt ook een trainingscentrum aan waar jongeren met autisme zich optimaal kunnen ontwikkelen. De begeleiders en professionals van de organisatie houden altijd rekening met de beperkingen en mogelijkheden van de jongvolwassenen. Daarnaast worden er samen passende oplossingen voor de cliënt gezocht. In de loop van de twee jaar begeleid wonen worden alle vaardigheden aangeleerd die je nodig hebt om je staande te houden in de maatschappij.

Kies voor een traject op een van de locaties in het land

Leviaan biedt begeleid wonen voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid aan. In een veilige en beschermde omgeving werk je samen met je coach aan een zelfstandige toekomst. Kamers met Kansen zit verspreid door heel Nederland. Profiteer van een plek waar je veilig en rustig tot jezelf kunt komen. Leer samen met andere jongeren hoe het is om je eigen huishouden te runnen, schoon te maken, te koken en sociale vaardigheden op te bouwen. Ben je nieuwsgierig naar de opties voor jouw persoonlijke situatie? Neem dan gerust contact op met de specialisten.

https://leviaan.nl/

Behandelingen van een fysiotherapeut Nijmegen

Jcadekok

Soms moet je naar geschikte fysiotherapeut Nijmegen. Dat kan gebeuren, helemaal niet erg. Het is van belang dat u vroegtijdig naar de fysiotherapeut Nijmegen gaat. Hoe langer u wacht hoe erger uw blessure zal worden. Want u gaat uw houding aanpassen om de pijn te verminderen. Dat kan ook voor andere klachten zorgen. Vandaar dat het sterk wordt aangeraden om snel naar een fysiotherapeut Nijmegen zodra u ergens last van krijgt. Dit geldt ook voor klachten die steeds verergeren. Hoewel het nu nog gaat, de kans dat het straks nóg een stapje erger wordt is zeker aanwezig. Dat willen we natuurlijk niet, want dan heeft u meer behandelingen nodig voordat u weer helemaal de oude bent. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk klaar zijn met de behandelingen bij de fysiotherapeut Nijmegen.

Studenten

In Nijmegen zijn veel studenten, velen daarvan sporten ook. Er zijn heel veel studentensportverenigingen. Dat is natuurlijk hartstikke goed en gezond, echter leidt dit ook tot meer blessures. Vandaar dat het dan handig is om te weten waar de dichtstbijzijnde fysiotherapeut Nijmegen voor jou is. Er zijn meerdere praktijken verspreid over de stad. Zo ook in de buurt van de HAN en van de universiteit.

Kinderen

Ook kinderen hebben soms ergens last van. U kunt met uw kind langs gaan bij de fysiotherapeut Nijmegen. Sommige praktijken hebben iemand die gespecialiseerd is in kinderen, dat kunt u vaak online vinden. U kunt dit ook telefonisch vragen als u een afspraak gaat maken voor uw zoon of dochter. Er zijn meerdere mogelijkheden tot het behandelen van kinderen. Ook na een ongeluk bij het herstel kan een fysiotherapeut Nijmegen helpen. Dan wordt er een speciaal programma vastgesteld voor uw kind zodat het zo snel mogelijk weer kan rennen en spelen, want dat is voor kinderen natuurlijk ontzettend belangrijk.Published in Zorg by .

Duidelijke verbetering met fysiotherapie in Nijmegen

Jcadekok

Met behulp van fysiotherapie in Nijmegen zal je lichaam een stuk soepeler worden. Ons lichaam is immers zo gemaakt dat we soepel kunnen bewegen. Helaas is niet iedereen gezegend met een soepel lichaam. Zo zijn er genoeg mensen die last hebben van vermoeidheid, stijfheid en pijn. Wanneer je fysiotherapie in Nijmegen neemt, zal je merken dat die klachten langzamerhand zullen afnemen. De therapie werkt goed doordat er eerst wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Vervolgens gaan we samen kijken hoe we die oorzaak kunnen stoppen en hoe de klachten het best te behandelen zijn. Stap voor stap zal je merken wat voor impact de sessies hebben. Dit heeft veel positieve gevolgen voor je leven, je kan dan namelijk steeds prettiger bewegen in je eigen lichaam.

Welke klachten we kunnen verhelpen

Bij de fysiotherapie in Nijmegen kunnen verschillende kwalen verholpen worden. De meeste mensen beginnen met fysiotherapie omdat ze pijn of last hebben bij bepaalde bewegingen die ze maken. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die therapie nemen vanwege hoofdpijn en trillingen. Dit kan ook middels de fysiotherapie in Nijmegen verholpen worden. De oorzaak ligt vaak bij bepaalde triggerpoints in de spieren. We maken gebruik van verschillende methodes, we gebruiken dus ook methodes die jouw klachten kunnen verhelpen.

Het verloop van de behandeling

Wij doen ons uiterste best om de fysiotherapie in Nijmegen zo optimaal te laten verlopen. Zo zal er geen onnodige tijd verloren gaan. De eerste afspraak zullen we bezig zijn met het onderzoeken van je lichaam. Dit doen we door te kijken welke klachten je hebt en waar. Wanneer de klachten duidelijk zijn, zullen we op zoek gaan naar de oorzaak. Doordat we eerst de oorzaak vaststellen bij de fysiotherapie in Nijmegen is het mogelijk om jou zo efficiënt mogelijk te helpen. Na het vaststellen van de oorzaak gaan we samen met jou een behandelplan opstellen.

Published in Zorg by .

Naar de fysio in Nijmegen

Jcadekok

Wist je dat er jaarlijks zo’n 1,5 miljoen mensen naar de fysio gaan? En dat alleen al in Nederland. Omdat fysio in Nijmegen je kan helpen met beter bewegen en minder pijn is het logisch dat zoveel mensen er gebaat bij zijn. Ook heeft een fysio behandeling in Nijmegen een positieve invloed op ziekteverzuim. Omdat je minder pijn hebt, zul jij je minder ziek hoeven te melden op je werk of op school.

Fysio in Nijmegen bij hooikoorts

Heb je in de lente en/of zomer last van hooikoorts? Dan is dan erg vervelend en vaak moet je dan elke dag medische middelen innemen om alleen maar goed te kunnen ademen en zien. Dat wil natuurlijk niemand maar met fysio behandelingen in Nijmegen kun je ook tijdelijk de klachten verminderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciale tape die op het lichaam geplakt wordt. Medical taping wordt dit ook wel genoemd. De tape wordt aangebracht op de rug omdat er bij het ruggenmerg verschillende segmenten zijn die bepaalde organen beïnvloeden door middel van de huid. Zo worden de longen aangepakt waardoor je beter kunt ademen. Daarnaast kunnen ademhalingsoefeningen ook helpen bij de klachten. Vaak heb je een aantal weken minder of geen last van hooikoortsklachten.

Medical taping

Deze behandelmethode bij de fysio in Nijmegen komt oorspronkelijk uit Japan en Korea uit de jaren 70. Eind jaren 90 werd deze methode steeds bekender in Europa. Nu wordt er nog steeds veel gebruikt gemaakt van deze vorm van fysio. Elastische tape wordt op je lichaam geplakt om klachten te verminderen bij bijvoorbeeld een blessure. Vaak wordt er tape gebruikt van het merk CureTape. Omdat de tape een tijdje blijft zitten heb je een soort 24 uur per dag behandeling. Zo kun je sneller herstellen en zal je snel weer goed kunnen bewegen.

 

Published in Zorg by .

Weer een beweeglijk lichaam na de behandelingen van de fysiotherapie in Nijmegen

Jcadekok

Het lichaam van de mens dient goed te kunnen bewegen en daar zal de behandelingen van fysiotherapie in Nijmegen je handje bij helpen. Vaak hebben mensen last van diverse klachten die zich in het hele lichaam kunnen opdoen en als heel vervelend kunnen worden ervaren. Vaak heeft dit te maken met klachten als pijn, maar ook vermoeidheid kan een klacht zijn dat uit de spieren of gewrichten kan ontstaan. 

Oorzaak zoeken van de klachten

Eerst zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar de oorzaak van het probleem dat je ondervindt. De oorzaak moet namelijk worden aangepakt om je lichaam weer te kunnen herstellen. Dat zal eerst worden gedaan door middel van een kennis making, ook wel een intake gesprek genoemd. Hierin wordt besproken wanneer de klachten zijn ontstaan en wanneer je hier last van hebt. Ook zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar een aantal bewegingen, waar blijf je haperen en wat kan je allemaal nog wel. Dit zijn belangrijke factoren om een diagnose te stellen en daarom zal men bij de fysiotherapie in Nijmegen hier ook zorgvuldig mee omgaan en niet zomaar wat roepen. Het is van belang dat de patiënt ook echt zeker weet wat hij of zij heeft voordat er allerlei conclusies worden getrokken. 

Verklaring voor het probleem

Vaak wil men echt graag weten wat hij of zij heeft om dat er dan in ieder geval een verklaring kan worden gegeven voor de pijn, maar liever is er geen verklaring voor en zal er worden gezocht naar een oplossing. Je kunt doorverwezen worden door de fysiotherapie in Nijmegen wanneer het blijkt dat er meer aan de hand is, maar vaak zal de fysiotherapie in Nijmegen eerst kijken naar het probleem en dit proberen te behandelen alvorens je naar het ziekenhuis wordt doorverwezen.Published in Zorg by .

Goede Coaching in Enschede volgen

Jcadekok

Soms zit het niet mee in je leven en weet je niet precies wat je moet doen. Met de hulp van beste coaching in Enschede kan je helpen om antwoorden te krijgen. Met behulp van een coach kun je een antwoord formuleren op vragen die bij jou spelen. Dit kunnen van kleine dingen zoals ‘Wat verwacht ik van mijn werk en word ik er gelukkig van?’ tot grotere zaken zoals ‘Is dit wat ik van het leven verwacht?’. Het zijn niet de simpelste vragen en soms is er ook geen 1-2-3 pasklaar antwoord, maar met coaching Enschede kom je wel tot handige inzichten.

Waarom coaching Enschede?

Coaching Enschede helpt als jij niet goed in je velt zit. Dan kunnen veel dingen niet zo gaan zoals jij zou willen of had verwacht. Hoe dat komt? Omdat een goede relatie met jezelf de basis van succes vormt. Wat jij denkt, hoe jij je voelt, dat uit zich in jouw gedrag en handelingen. Die vragen staan centraal bij de coaching Enschede. Met verschillende programma’s en gesprekstechnieken en hulpmiddelen zoals vragenlijsten kom je met coaching Enschede  tot waardevolle inzichten. En daar blijft het niet alleen bij, met deze inzichten ga je samen aan de slag zodat jij concreet stappen kunt ondernemen naar een gelukkigere leven. 

Maak een afspraak

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan voor coaching Enschede. Tijdens een intake wordt er samen met de coach gekeken naar wat er speelt en welke doelen je helpt. ZO kun je aangeven waar je tegen aan loopt en op welk vlak je graag ondersteuning wilt. Met behulp van coaching Enschede lukt het jou om een beter en gelukkiger leven te leiden zoals jij dat wilt. Plan een eerste kennismaking via de website en zet de eerste stap samen met coaching Enschede.Published in Zorg by .