Categorie: Zorg

Naar de fysio in Nijmegen

Jcadekok

Wist je dat er jaarlijks zo’n 1,5 miljoen mensen naar de fysio gaan? En dat alleen al in Nederland. Omdat fysio in Nijmegen je kan helpen met beter bewegen en minder pijn is het logisch dat zoveel mensen er gebaat bij zijn. Ook heeft een fysio behandeling in Nijmegen een positieve invloed op ziekteverzuim. Omdat je minder pijn hebt, zul jij je minder ziek hoeven te melden op je werk of op school.

Fysio in Nijmegen bij hooikoorts

Heb je in de lente en/of zomer last van hooikoorts? Dan is dan erg vervelend en vaak moet je dan elke dag medische middelen innemen om alleen maar goed te kunnen ademen en zien. Dat wil natuurlijk niemand maar met fysio behandelingen in Nijmegen kun je ook tijdelijk de klachten verminderen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een speciale tape die op het lichaam geplakt wordt. Medical taping wordt dit ook wel genoemd. De tape wordt aangebracht op de rug omdat er bij het ruggenmerg verschillende segmenten zijn die bepaalde organen beïnvloeden door middel van de huid. Zo worden de longen aangepakt waardoor je beter kunt ademen. Daarnaast kunnen ademhalingsoefeningen ook helpen bij de klachten. Vaak heb je een aantal weken minder of geen last van hooikoortsklachten.

Medical taping

Deze behandelmethode bij de fysio in Nijmegen komt oorspronkelijk uit Japan en Korea uit de jaren 70. Eind jaren 90 werd deze methode steeds bekender in Europa. Nu wordt er nog steeds veel gebruikt gemaakt van deze vorm van fysio. Elastische tape wordt op je lichaam geplakt om klachten te verminderen bij bijvoorbeeld een blessure. Vaak wordt er tape gebruikt van het merk CureTape. Omdat de tape een tijdje blijft zitten heb je een soort 24 uur per dag behandeling. Zo kun je sneller herstellen en zal je snel weer goed kunnen bewegen.

 

Published in Zorg by .

Weer een beweeglijk lichaam na de behandelingen van de fysiotherapie in Nijmegen

Jcadekok

Het lichaam van de mens dient goed te kunnen bewegen en daar zal de behandelingen van fysiotherapie in Nijmegen je handje bij helpen. Vaak hebben mensen last van diverse klachten die zich in het hele lichaam kunnen opdoen en als heel vervelend kunnen worden ervaren. Vaak heeft dit te maken met klachten als pijn, maar ook vermoeidheid kan een klacht zijn dat uit de spieren of gewrichten kan ontstaan. 

Oorzaak zoeken van de klachten

Eerst zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar de oorzaak van het probleem dat je ondervindt. De oorzaak moet namelijk worden aangepakt om je lichaam weer te kunnen herstellen. Dat zal eerst worden gedaan door middel van een kennis making, ook wel een intake gesprek genoemd. Hierin wordt besproken wanneer de klachten zijn ontstaan en wanneer je hier last van hebt. Ook zal de therapeut van de fysiotherapie in Nijmegen kijken naar een aantal bewegingen, waar blijf je haperen en wat kan je allemaal nog wel. Dit zijn belangrijke factoren om een diagnose te stellen en daarom zal men bij de fysiotherapie in Nijmegen hier ook zorgvuldig mee omgaan en niet zomaar wat roepen. Het is van belang dat de patiënt ook echt zeker weet wat hij of zij heeft voordat er allerlei conclusies worden getrokken. 

Verklaring voor het probleem

Vaak wil men echt graag weten wat hij of zij heeft om dat er dan in ieder geval een verklaring kan worden gegeven voor de pijn, maar liever is er geen verklaring voor en zal er worden gezocht naar een oplossing. Je kunt doorverwezen worden door de fysiotherapie in Nijmegen wanneer het blijkt dat er meer aan de hand is, maar vaak zal de fysiotherapie in Nijmegen eerst kijken naar het probleem en dit proberen te behandelen alvorens je naar het ziekenhuis wordt doorverwezen.Published in Zorg by .

Goede Coaching in Enschede volgen

Jcadekok

Soms zit het niet mee in je leven en weet je niet precies wat je moet doen. Met de hulp van beste coaching in Enschede kan je helpen om antwoorden te krijgen. Met behulp van een coach kun je een antwoord formuleren op vragen die bij jou spelen. Dit kunnen van kleine dingen zoals ‘Wat verwacht ik van mijn werk en word ik er gelukkig van?’ tot grotere zaken zoals ‘Is dit wat ik van het leven verwacht?’. Het zijn niet de simpelste vragen en soms is er ook geen 1-2-3 pasklaar antwoord, maar met coaching Enschede kom je wel tot handige inzichten.

Waarom coaching Enschede?

Coaching Enschede helpt als jij niet goed in je velt zit. Dan kunnen veel dingen niet zo gaan zoals jij zou willen of had verwacht. Hoe dat komt? Omdat een goede relatie met jezelf de basis van succes vormt. Wat jij denkt, hoe jij je voelt, dat uit zich in jouw gedrag en handelingen. Die vragen staan centraal bij de coaching Enschede. Met verschillende programma’s en gesprekstechnieken en hulpmiddelen zoals vragenlijsten kom je met coaching Enschede  tot waardevolle inzichten. En daar blijft het niet alleen bij, met deze inzichten ga je samen aan de slag zodat jij concreet stappen kunt ondernemen naar een gelukkigere leven. 

Maak een afspraak

Wil je vandaag nog de eerste stap zetten? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan voor coaching Enschede. Tijdens een intake wordt er samen met de coach gekeken naar wat er speelt en welke doelen je helpt. ZO kun je aangeven waar je tegen aan loopt en op welk vlak je graag ondersteuning wilt. Met behulp van coaching Enschede lukt het jou om een beter en gelukkiger leven te leiden zoals jij dat wilt. Plan een eerste kennismaking via de website en zet de eerste stap samen met coaching Enschede.Published in Zorg by .