JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Zo blijven uw trilnaalden lang goed

Zo blijven uw trilnaalden lang goed

Gereedschap is over het algemeen iets wat jarenlang meegaat en niet zo vaak vervangen hoeft te worden. Ook wanneer je het dagelijks gebruikt, hoef je het echt niet maandelijks te vervangen. Om daadwerkelijk van de lange levensduur te kunnen profiteren is echter wel een ding belangrijk; namelijk het onderhoud. Want het gereedschap heeft veel te leiden op de werkvloer en moet daarvoor worden beschermd. In dit artikel leggen we specifiek voor beton trilnaalden uit hoe je deze het beste kunt onderhouden. Ze worden namelijk regelmatig in nat beton gestoken en hebben daardoor bij een slechte verzorging veel te lijden. 

 

Schoonmaak na ieder gebruik

Het is belangrijk om de trilnaalden na ieder gebruik te reinigen. Dit kunt u met een zachte doek of borstel doen. Dit is belangrijk om de naalden niet te beschadigen en bekrassen. Zijn ze erg vies? Laat ze dan eerst even weken voordat u ze gaat schoonschrobben. Let er wel op om ze na die tijd goed af te spoelen en te laten drogen. Alleen zo kunnen ze de volgende keer weer goed hun werk doen. Een grondige reiniging is weliswaar niet altijd nodig, maar even snel schoonmaken zodat het ergste vuil eraf is, kan geen kwaad. Want wanneer de trilslang verstopt raakt, zullen uw werkzaamheden vertragen. Let er wel op welk schoonmaakmiddel u gebruikt, zodat dit de naald niet aantast. 

 

Regelmatig de ventilatiekleppen checken

Daarnaast moet je voor ieder gebruik de ventilatiekleppen controleren. Zijn deze vrij van verontreinigingen of niet? Wanneer ze schoon zijn kunt u de trilnaalden zonder problemen gebruiken. Zitten ze verstopt of is er vuil aanwezig? Reinig de kleppen dan voor gebruik. Alleen zo werkt de trilnaald op z’n best. 

 

Repareren wanneer nodig

Soms gaan onderdelen van de trilnaald kapot en kunt u deze eenvoudig vervangen. Denk aan de trildop van de trilfles of aan onderdelen in de ventilatiekleppen. Schaf de juiste onderdelen aan en vervang ze op de juiste manier. Wanneer u het zelf niet voor elkaar krijgt, kunt u er uiteraard voor kiezen om hiervoor professionele hulp te vragen.

 

Nieuwe kopen

Is de trilnaald helaas niet meer te repareren? Dan moet u een nieuwe aanschaffen. Bekijk het assortiment trilnaalden en maak de beste keus voor uw werkzaamheden. Laat u zich ook vooral door experten adviseren om te kijken welke trilnaald het beste bij u past. 

 

https://www.lieversholland.com/