JCA dekok
Image default
Media

Wat heb je aan een kadastrale kaart?

Een kadastrale kaart aanschaffen is voor veel zaken heel handig om te hebben. Je kunt hiermee de ligging van een perceel en de omgeving bekijken. Veel mensen noemen dit ook wel een omgevingskaart en je krijgt zo een goed inzicht in je perceel. Je kunt op deze manier meer te weten komen over de grenzen, maar ook over de perceelnummers. Door het raadplegen van een kadastrale kaart krijg je voldoende informatie over het perceel. Daarnaast vindt je meer informatie over omliggende projecten en dit kan in sommige gevallen heel erg handig zijn. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een woning wilt bouwen op een perceel in abbenes. Op deze manier kom je nooit voor een verrassing te staan en dat is natuurlijk erg fijn. Wat kun je nog meer met een kadastrale kaart? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt. 

Maatvoering 

Je kunt vaak kiezen voor een premium uitvoering van de kadastrale kaart. Op deze manier krijg je namelijk veel meer informatie over de kavels en de percelen in Nederland. Je kunt op deze manier een kaart met maatvoering krijgen en hier heb je heel veel aan. Zo zie je precies hoe groot je woning is en hoe groot je achtertuin is. Je krijgt op deze manier veel inzicht over je perceel en je weet zo ook precies waar je recht op hebt. Dit kan heel handig zijn als je een woning wilt verbouwen in de omgeving van zuid scharwoude. Op deze manier krijg je geen klachten van de buren, ideaal toch? 

Waardevolle informatie 

De informatie van een kadastrale kaart is heel erg betrouwbaar. Dit komt doordat de informatie rechtstreeks komt van het kadaster. Deze informatie wordt aangevuld met de bebouwing informatie vanuit de gemeente. Hierdoor wordt de kwaliteit van de informatie gewaarborgd en zie je dit terug in de rapportages. Er is natuurlijk ook gratis informatie beschikbaar, maar soms heb je meer informatie nodig over je perceel. Dit kan heel handig zijn als je een woning wilt verkopen en je kopers meer informatie wilt geven. 

 

https://kadastralekaart.com/buurten/abbenes-BU03940986