JCA dekok
Image default
Kinderen

Waar moet je aan denken tijdens een lange fietstocht?

Waar moet je aan denken tijdens een lange fietstocht?

Als je een fervent fietser bent, heb je waarschijnlijk ooit een lange rit geprobeerd. Misschien was het een tocht van 16 kilometer door de stad op weg naar je werk of een race van 160 kilometer door het platteland. Hoe ver je ook ging of waar je ook reed, je voelde je op een gegeven moment tijdens die lange rit ongemakkelijk. Langere fietstochten vereisen een goede voorbereiding en slim denken om het comfort en de veiligheid in de loop van de tijd te maximaliseren. Je moet onder andere nadenken over hoeveel voedsel en water je meeneemt en hoe snel of langzaam je fiets is. Ook bepaal je wat voor versnelling het beste bij jouw fiets past. Je kunt lange ritten maken met je gezin en je kinderen als je dat wilt. Je kunt ze trainen in het rijden op hun kinderfiets 14 inch om hun uithoudingsvermogen te vergroten, zodat ze lange ritten met je kunnen maken.

Drink meer dan je zou denken

Denk eraan om water en andere vloeistoffen te drinken. Als je even pauzeert, neem dan de tijd om te hydrateren. Als het warm is en je zweet, drink dan twee keer zoveel als normaal. Het is belangrijk om te onthouden dat dorst niet altijd een nauwkeurige indicator is voor uitdroging. Je kunt dorst hebben lang voordat je lichaam uitgedroogd is of geen waterreserves meer heeft. Je moet dus de hele dag door water drinken om jezelf gehydrateerd te houden. Dit is het belangrijkst op warme dagen wanneer het zweetverlies aanzienlijk kan zijn, waardoor je dorstiger kunt worden. Vergeet niet om al je benodigdheden mee te nemen tijdens lange ritten, zoals een drinkbeker en je telefoon om in je telefoontasje met portemonnee te doen. Als je je telefoon bij je hebt tijdens de rit, kun je contact opnemen met iemand voor het geval je volledig uitgedroogd bent en water naar je toe moet worden gebracht.

Eet voordat je honger hebt

Eet ook voordat je honger hebt. Een kleine maaltijd, zoals een broodje of burrito, twee tot drie uur voordat je gaat rijden, zal je helpen om je energieniveau op peil te houden tijdens de rit. Het wordt ook aangeraden om elk uur een mueslireep te nemen. Het is belangrijk om iets te eten dat veel koolhydraten en weinig vet bevat, zodat het lichaam de opgeslagen energie kan gebruiken wanneer het die het meest nodig heeft. Makkelijk verteerbare snacks zijn de sleutelwoorden. Houd bovendien altijd wat waterflessen bij de hand voor snelle hydratatie pauzes. Onthoud dat bij het fietsen van lange afstanden niet alleen zweet opbouwt, maar ook mineralen uit voedselbronnen. Pak je clutch en ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt om snacks te halen voor je volgende lange rit.

Door je gewicht te verplaatsen, blijf je comfortabel

Het veranderen van je positie op de fiets is een belangrijk onderdeel om comfortabel te blijven tijdens het fietsen. Als je een racefiets hebt, kun je je gewicht gemakkelijk verplaatsen door je heupen heen en weer te bewegen. Op een mountainbike kun je je verplaatsen door de hoek van je zadel te veranderen. Als je gevoelloosheid in één been ervaart, probeer dan de positie van beide voeten aan te passen zodat ze meer op gelijke hoogte met elkaar zijn. Een andere geweldige manier om tijdens het rijden van houding te veranderen, is door tijdens je rit regelmatig op te staan ​​en weer te gaan zitten.