JCA dekok
Image default
Zakelijk

Voordelen van profielwalsen ten opzichte van traditionele bewerkingsmethoden

Profielwalsen is een relatief nieuwe bewerkingsmethode die snel populair is geworden vanwege de vele voordelen ten opzichte van traditionele methoden. Het maakt gebruik van rollen om metaal te vormen in de gewenste profielen, waardoor complexe onderdelen met minimale inspanning nauwkeurig kunnen worden gevormd. Profielwalsen biedt verschillende voordelen ten opzichte van meer conventionele methoden zoals frezen, boren en draaien, waaronder grotere nauwkeurigheid, meer veiligheid en kostenbesparing. In dit artikel bespreken we de verschillende voordelen van profielwalsen ten opzichte van traditionele bewerkingsmethoden.

 

Grotere nauwkeurigheid

Een van de belangrijkste voordelen van profielwalsen is de grotere nauwkeurigheid. Profielwalsen kunnen worden aangepast om nauwkeurig profielen te produceren, waardoor complexe vormen nauwkeuriger kunnen worden gevormd dan met traditionele methoden. Dit betekent nauwkeurigere onderdelen die minder nabewerking en minder herbewerkingen vereisen. Dankzij de mogelijkheid om snel met grote materiaalvolumes te werken, verkort profielwalsen bovendien de doorlooptijden en helpt het de productiekosten te verlagen. 

 

Verhoogde veiligheid 

Een ander voordeel van profielwalsen ten opzichte van traditionele bewerkingsmethoden is de verhoogde veiligheid. Door het gebruik van mechanische energie in plaats van handkracht vermindert het walsen van profielen de fysieke belasting van de operators aanzienlijk in vergelijking met andere bewerkingstechnieken. Ook zijn er geen scherpe gereedschappen en hogedrukgereedschappen meer nodig die gevaarlijk kunnen zijn als ze niet goed gebruikt worden.

 

Kostenbesparingen

Profielwalsen biedt ook kostenbesparingen ten opzichte van traditionele bewerkingsmethoden door de lagere arbeidsvereisten en kortere doorlooptijden. Aangezien profielwalsen meestal veel goedkoper zijn dan andere bewerkingsgereedschappen, is het vaak voordeliger om in een profielwals te investeren dan in conventionele machines. Bovendien vereist profielwalsen een minimale insteltijd en kunnen grote hoeveelheden onderdelen snel worden geproduceerd, waardoor de arbeidskosten aanzienlijk dalen. 

 

In het algemeen biedt profielwalsen verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bewerkingsmethoden, zoals grotere nauwkeurigheid, meer veiligheid en kostenbesparing. We hopen dat dit artikel u inzicht heeft gegeven in de vele voordelen van dit nieuwe productieproces. Als u op zoek bent naar een snellere en nauwkeurigere manier om te vormen complexe vormen, kan profielwalsen de perfecte oplossing zijn.

 

https://www.vanveenmetalproducts.nl/metaalbewerking-technieken/profielwalsen/