Categorie: Vakantie

Glamping met de hond

Jcadekok

Baal jij er ook zo van dat het zoeken van een goede camping voor de vakantie extra moeilijk is omdat de hond niet overal welkom is. En dat sommige campings weliswaar honden toelaten, maar dan wel onder voorwaarden. Onlangs kwamen we een camping tegen waar we alleen met de hond naartoe mochten als we beloofden (hand op het hart) dat hij niet zou blaffen. Tja, dan maar niet.

Bij glampings.nl houden we van het betere kamperen. Glamping staat voor kamperen in luxe. Die luxe is niet zozeer dat de hond ook mee mag. Dat is voor de hondenliefhebber geen luxe, maar pure levensbehoefte. Echt niet dat we onze trouwe vriend in een pension wegstoppen!

Nee, de luxe van glamping zit hem in de accommodatie: een luxe tent of lodge. Met echte bedden, een fijne keuken en zitmeubilair waar je ook echt comfortabel in zit.

Maar net als bij reguliere campings, is de hond niet op elke glamping welkom. Terwijl je het gezelschap zo graag hebt, bijvoorbeeld tijdens een natuurwandeling, of terwijl je lekker langs het strand flaneert.

Glampings voor dierenliefhebbers

Gelukkig zijn er veel glampings waar de eigenaren net zo dol zijn op honden als jij. Zij bieden je extra faciliteiten om de vakantie ook voor de hond een fijne ervaring te maken.  Vaak laten ze het toe dat de hond bij je in de tent slaapt, maar er zijn ook glampings waar een speciale kennel voor de honden is. Sommige glampings bieden zelfs een slaapplekje voor de hond bij je eigen accommodatie.

Heb je geen zin om een eindeloze lijst glampings af te lopen in de hoop dat je toevallig net die ene glamping treft waar je met de hond welkom bent? Ga dan direct naar deze pagina waar we het alleen de hondvriendelijke glampings uit ons aanbod hebben opgenomen. 

Honderden glampings waar je met de hond welkom bent

Let wel, zelfs deze gefilterde lijst bevat meer dan 300 glampings in allerlei Europese landen. Dat de hond mee gaat op vakantie hoeft dus absoluut geen beperking op te leveren. Ook met de hond is glamping bijna overal mogelijk.

Glamping in Italië

Jcadekok

Volgens sommigen is het de bakermat van de Europese beschaving: Italië. Het land van de Romeinen. Maar ook het land waar je de mooiste architecturale schatten vindt. Italië bracht kunstenaars voort die ons nog steeds boeien en ontroeren.

Cultuur op vakantie

“Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci en de onvoorstelbaar mooie schilderingen waarmee Michelangelo de Sixtijnse Kapel tot een stukje hemel op aarde bracht, het zijn slechts 2 voorbeelden van de enorme culturele rijkdom. Zelfs de reiziger die weinig op heeft met cultuur en kunst, ontkomt niet aan een zucht van bewondering voor al dat moois dat Italië ons heeft geschonken.

Maar Italië raakt ons op nog veel meer manieren. De Italiaanse keuken is ongeëvenaard en de manier waarop de Italiaan van “la dolce vita” kan genieten is een voorbeeld voor ons allen.

Liever bakken aan het strand?

Ook op andere fronten is Italië de perfecte vakantiebestemming. Gelegen aan de Middelandse Zee heeft het land een klimaat om van te dromen. Zacht, met veel zon, waardoor Italië ook voor de strandliefhebber een favoriete bestemming is. Het land kent een aantal populaire stranden. Maar met meer dan 6.000 kilometer kustlijn zijn er ook genoeg plekjes voor mensen die de grote drukte liever vermijden.

Geniet van het buitenleven

Een vakantie in Italië kan niet voorbij gaan zonder dat je de natuur in trekt. De meren, de bergen, de bossen… je ontkomt niet aan prachtige vergezichten. Niet dat je dat zou willen, want het buitenleven is essentieel onderdeel van het Goede Leven. Maak dat buitenleven tot de kern van je volgende zomervakantie, en kies voor glamping in Italië. Bij deze vorm van luxe kamperen verblijf je in een kant-en-klare accommodatie. Deze is geheel ingericht. Daardoor ervaar je de luxe van een (eenvoudig) hotel, gecombineerd met de vrijheid en het gevoel van ruimte van kamperen.

Het boeken van een glamping in Italië is heel eenvoudig. Tenminste, als je weet waar je moet kijken. www.glampings.com is al jaren dé expert op het gebied van luxe kamperen. Hier staan dan ook alle goede glampings in Italië in een helder overzicht. Het vinden en boeken van een glamping is nooit makkelijker geweest. Bezoek de site vandaag en plan je volgende vakantie.