Categorie: Vakantie

Tips en ideeën voor leuke vakanties met je kind(eren)

Jcadekok

Het is altijd een lastige kwestie: een vakantie uitzoeken die je kinderen ook geweldig vinden. Kinderen willen op vakantie genoeg tijd voor zichzelf, gaan zich snel vervelen en zijn snel moe. Een echte avonturenvakantie zit er dus niet in wanneer je met kinderen op vakantie gaat, behalve als je kinderen wel van dit soort vakanties houden natuurlijk. Maar voor de minder avontuurlijke kinderen vind je hieronder tips en ideeën voor een vakantie met je kind(eren).

Ga op een all-inclusive vakantie

Wanneer je op een all-inclusive vakantie gaat, verzorgt het hotel of vakantiepark het ontbijt, de lunch, het avondeten en zelfs eventuele tussendoortjes. De gerechten zijn meestal erg afwisselend en divers en vaak zijn er speciale gerechten voor kinderen. Ook het drinken zit bij het all-inclusive abonnement in, dit is vooral handig in een warm land waar je veel moet drinken om gehydrateerd te blijven. Vooral kinderen moeten genoeg drinken op vakantie en het gaat veel geld kosten om steeds drinken te halen in de winkels. Een all-inclusive vakantie bespaart je dus veel geld en je kinderen zullen erg van het eten genieten. Pas wel op met bepaalde hotels: soms is er een erg simpel menu met gerechten die niet echt geschikt voor kinderen zijn, dus bekijk het aanbod van het eten vooraf even goed.

Zorg voor voldoende interessante activiteiten

Op vakantie wil je natuurlijk zo veel mogelijk leuke dingen doen, maar teveel activiteiten zijn niet goed voor je kinderen. Ze worden dan snel moe en chagrijnig en die activiteiten zijn dan opeens een stuk minder leuk. Activiteiten zoals een museum bezoeken zullen je kinderen wel een keertje goed vinden, maar ze gaan het echt niet leuk vinden als de hele vakantie om musea bezoeken draait. Ook het strand is erg leuk voor kinderen, wandelen door een stad is ook leuk, maar kinderen zullen hierdoor snel vermoeid raken en zere benen en voeten krijgen. Zorg er dus voor dat je verschillende activiteiten afwisselt, waardoor je kinderen zich niet gaan vervelen en ze echt een leuke vakantie beleven. Overleg ook eens met je kinderen welke soort activiteiten zij graag willen ondernemen op vakantie!

Glamping met de hond

Jcadekok

Baal jij er ook zo van dat het zoeken van een goede camping voor de vakantie extra moeilijk is omdat de hond niet overal welkom is. En dat sommige campings weliswaar honden toelaten, maar dan wel onder voorwaarden. Onlangs kwamen we een camping tegen waar we alleen met de hond naartoe mochten als we beloofden (hand op het hart) dat hij niet zou blaffen. Tja, dan maar niet.

Bij glampings.nl houden we van het betere kamperen. Glamping staat voor kamperen in luxe. Die luxe is niet zozeer dat de hond ook mee mag. Dat is voor de hondenliefhebber geen luxe, maar pure levensbehoefte. Echt niet dat we onze trouwe vriend in een pension wegstoppen!

Nee, de luxe van glamping zit hem in de accommodatie: een luxe tent of lodge. Met echte bedden, een fijne keuken en zitmeubilair waar je ook echt comfortabel in zit.

Maar net als bij reguliere campings, is de hond niet op elke glamping welkom. Terwijl je het gezelschap zo graag hebt, bijvoorbeeld tijdens een natuurwandeling, of terwijl je lekker langs het strand flaneert.

Glampings voor dierenliefhebbers

Gelukkig zijn er veel glampings waar de eigenaren net zo dol zijn op honden als jij. Zij bieden je extra faciliteiten om de vakantie ook voor de hond een fijne ervaring te maken.  Vaak laten ze het toe dat de hond bij je in de tent slaapt, maar er zijn ook glampings waar een speciale kennel voor de honden is. Sommige glampings bieden zelfs een slaapplekje voor de hond bij je eigen accommodatie.

Heb je geen zin om een eindeloze lijst glampings af te lopen in de hoop dat je toevallig net die ene glamping treft waar je met de hond welkom bent? Ga dan direct naar deze pagina waar we het alleen de hondvriendelijke glampings uit ons aanbod hebben opgenomen. 

Honderden glampings waar je met de hond welkom bent

Let wel, zelfs deze gefilterde lijst bevat meer dan 300 glampings in allerlei Europese landen. Dat de hond mee gaat op vakantie hoeft dus absoluut geen beperking op te leveren. Ook met de hond is glamping bijna overal mogelijk.

Glamping in Italië

Jcadekok

Volgens sommigen is het de bakermat van de Europese beschaving: Italië. Het land van de Romeinen. Maar ook het land waar je de mooiste architecturale schatten vindt. Italië bracht kunstenaars voort die ons nog steeds boeien en ontroeren.

Cultuur op vakantie

“Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci en de onvoorstelbaar mooie schilderingen waarmee Michelangelo de Sixtijnse Kapel tot een stukje hemel op aarde bracht, het zijn slechts 2 voorbeelden van de enorme culturele rijkdom. Zelfs de reiziger die weinig op heeft met cultuur en kunst, ontkomt niet aan een zucht van bewondering voor al dat moois dat Italië ons heeft geschonken.

Maar Italië raakt ons op nog veel meer manieren. De Italiaanse keuken is ongeëvenaard en de manier waarop de Italiaan van “la dolce vita” kan genieten is een voorbeeld voor ons allen.

Liever bakken aan het strand?

Ook op andere fronten is Italië de perfecte vakantiebestemming. Gelegen aan de Middelandse Zee heeft het land een klimaat om van te dromen. Zacht, met veel zon, waardoor Italië ook voor de strandliefhebber een favoriete bestemming is. Het land kent een aantal populaire stranden. Maar met meer dan 6.000 kilometer kustlijn zijn er ook genoeg plekjes voor mensen die de grote drukte liever vermijden.

Geniet van het buitenleven

Een vakantie in Italië kan niet voorbij gaan zonder dat je de natuur in trekt. De meren, de bergen, de bossen… je ontkomt niet aan prachtige vergezichten. Niet dat je dat zou willen, want het buitenleven is essentieel onderdeel van het Goede Leven. Maak dat buitenleven tot de kern van je volgende zomervakantie, en kies voor glamping in Italië. Bij deze vorm van luxe kamperen verblijf je in een kant-en-klare accommodatie. Deze is geheel ingericht. Daardoor ervaar je de luxe van een (eenvoudig) hotel, gecombineerd met de vrijheid en het gevoel van ruimte van kamperen.

Het boeken van een glamping in Italië is heel eenvoudig. Tenminste, als je weet waar je moet kijken. www.glampings.com is al jaren dé expert op het gebied van luxe kamperen. Hier staan dan ook alle goede glampings in Italië in een helder overzicht. Het vinden en boeken van een glamping is nooit makkelijker geweest. Bezoek de site vandaag en plan je volgende vakantie.