UWT 1682 zorgt voor extra omzet in keukenbranche

Liebherr UWT 1682 Vinidor

Ook in de Belgische keuken zie je steeds vaker de UWT 1682 verschijnen. Dit is de technologie van toekomst zoals Liebherr dit omschrijft. Het SoftTouch systeem opent de deur en als de deur niet snel genoeg wordt geopend zal deze automatisch sluiten. Hierbij probeert Liebherr de omgevingstrillingen tot een minimum te beperken.

Omgevingstrillingen zijn nefast voor het bewaren van wijnen. Deze beïnvloeden de rijping en het verwachte hoogtepunt van de wijn op negatieve wijze. Door een vrijstaande wijnkast bij Cavepromotor te bestellen, krijgt men Vibration Reduction Blocks meegeleverd. Een lege vrijstaande wijnkast wordt op de blokken geplaatst waardoor veel mensen de installatie graag laten uitvoeren. Door het vullen van de wijnkast met wijnen zakt deze in de ‘blocks’. Hierdoor ontstaat een schokbrekend effect wat de trillingen voor meer dan 95% reduceert. De trillingen moet je royaal zien. Dit kan gaan van voetstappen, tot het openen en sluiten van deuren, het opgaan van een trap, maar ook passerend verkeer. Overigens is het zo dat alle wijnkasten van Liebherr ook in een huislijke omgeving geplaatst worden waar geen wijnkelder aanwezig is. In oudere huizen kun je een kelder tegenkomen, maar met de tegenwoordige bouwwijze wordt dit niet meer gedaan en in appartementen is het volledig uitgesloten.

Steeds meer wijnliefhebbers beseffen dat je beter iets meer uitgeeft aan je wijnkast, dan dat je eigenlijk wijnkoelkast hebt gekocht. Een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast is datgene wat je nodig waarbij de technische werking in grote lijnen hetzelfde is. Er wordt gezorgd voor een optimale wijnbehandeling. Ongeacht of je een grote of kleine wijnklimaatkast, zoals de Liebherr UWT 1682 Vinidor koopt. Uiteindelijk gaat het om de temperatuur, filteren van UV-straling, schoonhouden van de lucht en de controle over de luchtvochtigheidsgraad.

Om de luchtvochtigheidsgraad te kunnen meten, heb je een digitale hygrometer nodig. Geen analoge, want deze moet telkens worden gekalibreerd. Koop je een wijnkast bij de wijnspecialisten van Cavepromotor, dan wordt deze hygrometer meegeleverd. Luchtvochtigheid is belangrijk voor de flessen met een kurkafsluiting, wanneer deze te laag zou zijn. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad tast de etiketten aan doordat er schimmelvorming ontstaat op de flessen. Door het ventileren van de lucht in de wijnkast, breng je de luchtvochtigheidsgraad omhoog. Dit gaat niet altijd op, want wanneer de lucht droog gemaakt wordt door een airconditioning wordt hard werken voor de wijnkast. Vaak moet er dan toch aanvullend worden gewerkt met lavasteentjes. De specialisten van Cavepromotor kunnen uitleg geven wat wanneer te doen. Dit is een after sales service die je niet kunt van verwachten van een witgoedleverancier. Deze zal al snel doorverwijzen naar de importeur waar het gaat om moeilijke wijngerelateerde vragen. De verkoper in de winkel heeft verstand van wasmachines, ovens, microwaves, afwasmachines en dan ook nog verstand van wijn? En niet alleen van het drinken, maar ook wanneer er wel of niet moet worden ingegrepen.