JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Tips om je woning sneller te verkopen

Gezien de huidige woningprijzen kan het enorm winstgevend zijn om je woning op dit moment te koop te zetten. Echter leiden de hoge prijzen ook tot meer eisen bij de kopers. Indien de woning niet voldoet aan de eisen van de mogelijk potentiële koper zal de interesse hoogstwaarschijnlijk afnemen.

Voor verkopers is het, financieel gezien, gunstig om de woning zo snel mogelijk te verkopen. Echter blijken de hoge eisen van de kopers deze snelle verkoop af te remmen. Toch zijn er diverse manieren toe te passen om de verkoop sneller plaats te laten vinden. Benieuwd? Lees snel verder.

Professionele foto’s

Als bewoner ben jij op de hoogte van de indeling, bijzondere eigenschappen en opbergmogelijkheden van de woning. Echter komen kopers voor het eerst in aanraking met de woning via de foto’s op het internet. Om de interesse bij de kopers te wekken, is het essentieel om het huis aan de hand van professionele foto’s te tonen.

De juiste makelaar

Bij vrijwel iedere verkoop schakelen de bewoners een makelaar in. Een makelaar is niet essentieel, maar wel gemakkelijk. Echter is het, indien je een makelaar inschakelt, essentieel om kritisch te zijn bij het kiezen van een makelaar. Een makelaar heeft immers veel invloed op de verkoop. Uiteraard is je eigen woning verkopen zonder makelaar ook mogelijk. Hierbij zal de verkoop vaak ook sneller plaatsvinden.

Woningfilm

Aan de hand van foto’s hebben de kijkers vaak nog geen duidelijk beeld van de groottes van de ruimtes en de indeling van de woning. Echter is gebleken dat de koop vaak niet doorgaat als de koper met vragen achterblijft. Om deze situatie te voorkomen, kun je ervoor kiezen om een woningfilm op te (laten) nemen. Hierdoor zal er direct een duidelijk beeld van de woning geschetst worden.

Verschillende websites

Naast Funda zijn er nog veel andere websites waar woningen worden aangeboden. Je huis snel verkopen zal enkel mogelijk zijn als je huis ook regelmatig bekeken wordt. Om de hoeveelheid bezoekers toe te laten nemen, is het raadzaam om je woning op diverse websites te plaatsen.

http://www.zelfwoonhuisverkopen.nl