JCA dekok
Image default
Eten en drinken

Smaakvolle Spaanse hapjes voor een verrassend etentje

Wil jij thuis leuke borrelhapjes maken, zowel hartig én zoet? En heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Hier vind je een overzicht met typische Spaanse hapjes om je gasten pas echt mee te verrassen. In plaats van de standaard hapjes die we al kennen, lees je hieronder over hapjes uit de Spaanse keuken die je wellicht nog niet eerder hebt gezien. Lees snel verder!

De Spaanse keuken

De Spaanse keuken is gebaseerd op de Mediterraanse keuken zoals de Italiaanse en de Franse keuken. Net zoals veel andere Europese landen is ook de Spaanse keuken zeer afwisselend in de verschillende regio’s van het land. Het gaat hierbij om een grote en gevarieerde hoeveelheid verschillende regionale gerechten die vooral veel verse producten van het land bevat. In tegenstelling tot andere Europese landen bestaat er in Spanje een grote voorkeur voor verse ingrediënten van hoge kwaliteit in tegenstelling tot voorverpakt voedsel of diepvriesproducten.

Typische Spaanse hapjes

Binnen de grote verscheidenheid aan verschillende producten die de Spaanse keuken kent, zijn er een aantal producten uit de Spaanse keuken die veel mensen vast kennen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chorizo, jamón serrano en paella. Daarnaast kent iedereen het begrip tapas wel. Tapa zijn verschillende kleine gerechten die samen of na elkaar gegeten worden. Ze zijn daarom perfect om te serveren tijdens een etentje. Bekende voorbeelden hiervan zijn tortilla de patatas, pimentos de padron, calamares en pan con ajo. Bovendien biedt de Spaanse keuken ook vele mogelijkheden voor gezonde tapas. Voorbeelden van gezonde tapas zijn ensalada de pimientos, een soort paprikasalade, gazpacho, een koude tomatensoep en paella met veel verse vis en groenten. Naast vele gezonde tapasgerechten kent de Spaanse keuken uiteraard ook een grote verscheidenheid in wijnen. Deze zijn perfect te combineren met alle verschillende hapjes.

Ook kent de Spaanse keuken verschillende typische vleessoorten en kazen. Bekende Spaanse vleessoorten zijn bijvoorbeeld Cecina de Leon, een gerookte en gedroogde vleessoort en ibericoham, vooral bekend in het zuiden van Spanje. Typische Spaanse kazen zijn bijvoorbeeld tetilla, cabrales, manchego en queso de Burgos. Bovendien zijn deze typische vlees – en kaassoorten prima te combineren tijdens een gezonde tapas en met een lekkere Spaanse wijn.

https://24taste.nl/gezonde-tapashapjes/