JCA dekok
Image default
Aanbiedingen

Schaduwplek maken?

Brengt u tijdens de warme lente- en zomermaanden graag tijd door in de buitenlucht? Wilt u in uw tuin of op uw balkon kunnen uitrusten zonder te verbranden door de zon? Dan is het van groot belang dat u een schaduwrijke plek creëert. Er zijn verschillende manieren om meer schaduw te krijgen. De meest eenvoudige methoden zijn het plaatsen van een zonnescherm, pergola of zonnedoek. Het is ook mogelijk om extra begroeiing aan te brengen als u van groen houdt. Overweeg bomen of hoge struiken als mogelijke oplossingen. Wilt u een mooie zithoek creëren die u het hele jaar door kunt gebruiken? Een overkapping, prieel of veranda is een uitstekend idee als u dit wilt doen!

Liever een parasol?

Daarna is het van cruciaal belang om het goed te doen. Een parasol geeft niet alleen meer schaduw, maar draagt ook bij aan de sfeer. Een ander voordeel van een parasol is dat hij warmte vasthoudt, zodat u er ’s avonds comfortabel onder kunt zitten. Wil je graag naar mooie muziek luisteren terwijl je omringd wordt door rustgevende verlichting? De Madison Luna Bluetooth luidspreker met LED verlichting is en leuk item

Parasols en de verschillende types

De meeste parasols zijn stokparasols of zweefparasols, hoewel er een paar variaties zijn. Stokparasols zijn de meest bekende soort en worden ook wel staande parasols genoemd.

De stokparasol

De stokparasol wordt geleverd met een stok in het midden, zodat hij ook over een tuintafel kan worden geplaatst. (Dit is alleen mogelijk als er een parasolopening in de tuintafel zit.) De manier waarop een stokparasol wordt geopend, varieert naargelang het type parasol. Hieronder volgen enkele populaire mechanismen om een stokparasol te openen.

•Een draaimechanisme maakt het eenvoudig om een parasol uit te klappen. Een hendel kan worden gebruikt om uw parasol snel te openen en te sluiten. Een met een draaimechanisme uitgeruste parasol kan tot een doekoppervlakte van 300 cm worden gedraaid.

•Een push-up paraplu kan manueel worden geopend en gesloten op dezelfde manier als een paraplu. Dit is een zeer gemakkelijke methode om te gebruiken. Een opduwparasol is meestal kantelbaar en in hoogte verstelbaar.

•Een katrolsysteem is ook een populair mechanisme om een parasol  te openen. Hoe meer katrollen op het frame zijn aangesloten, hoe eenvoudiger het is om de parasol met behulp van het katrolsysteem te verhogen. Wanneer je de gewenste hoogte voor je doek hebt bereikt.

De zweefparasol

Het parasoldoek “zweeft” aan de zijkant van de parasolstok met de zweefparasol. Omdat de parasolstok dicht bij het parasoldoek zit, kunt u de parasol uit de buurt van uw tuinmeubelen plaatsen. De parasolpaal zal u op deze manier niet meer hinderen. Het draaimechanisme van de zweefparasol is er meestal om hem te openen en te sluiten. De parasol is vaak kantelbaar en verticaal verstelbaar, zodat het parasoldoek in een hoek langs de paal kan worden versteld. Als u wat meer zon heeft en meer ruimte moet afschermen, gebruik dan één schaduwdoek. Zo kunt u met een kleiner parasoldoek meer oppervlakte afdekken. Zweefparasols kunnen 360 graden worden gedraaid, zodat u in enkele minuten schaduw kunt bieden op een nieuwe locatie.

 

Parasol kopen?

Het is van cruciaal belang om uit te zoeken hoeveel ruimte u hebt voordat u een parasol koopt. Parasols zijn er in verschillende vormen en ontwerpen, dus het is van vitaal belang om uit te zoeken welke het beste zal werken in uw tuin of op uw balkon. Wilt u de parasol kunnen verstellen of is het goed als hij op één plaats blijft staan? Welke maat moet het parasoldoek hebben? Welke vorm werkt voor u het beste? Is het moeilijk om te kiezen wat de juiste optie is? De medewerkers van Gerrits Tuinmeubelen helpen u graag bij het uitzoeken van een parasol.

https://www.gerritstuinmeubelen.nl/