JCA dekok
Image default
Zakelijk

rode wijn bestellen

Rode wijn bestellen kun je bij De Wijn Rebel online kopen. Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. De geschiedenis van wijn gaat duizenden jaren terug en is ontstaan in het Nabije Oosten, in Mesopotamië of in de Kaukasus. De eerste wijnstokken zijn rond 7000 voor Christus ontdekt in het Nabije Oosten, in de stad Kaukasus. Het verhaal gaat dat een herder genaamd Ararat de eerste wilde druif plukte op een berg. Vervolgens werden deze druiven geperst en bleef dit enige tijd in een ton staan. Hierdoor gingen de sappen gisten, waardoor wijn was ontstaan.

De Malbec is een populaire wijn en wordt meer gedronken dan de rode wijn Merlot. Kort na deze ontdekking werd hier dan ook de eerste wijngaard geplant.De wijnbouw kende onder de Romeinen een periode van grote bloei en zij hebben gezorgd voor wijngebieden die we tot de dag van vandaag nog kennen, denk aan Catalonië, het Moezelgebied en Bordeaux. Na de ondergang van het Romeinse rijk heeft wijn kunnen overleven dankzij de inspanningen van kloosters. Monniken zagen wijn als een heilige plicht en iedere christelijke eredienst dronk men een glas.

Merlot is een meer gangbare rode wijn dan de Malbec. In Nederland neemt de wijnbouw toe en de meeste wijngaarden liggen in de provincies Limburg en Gelderland. Wijnbouw is mogelijk door het ontwikkelen van zogenoemde hybride rassen, die geschikt zijn voor koele en vochtige klimaten. Ze zijn vroegrijpend en resistent tegen meeldauw. Succesvolle rassen zijn Regent, Johanniter en Solaris.In het kort, de geschiedenis van wijn gaat duizenden jaren terug en is ontstaan in het Nabije Oosten. De wijnbouw kende onder de Romeinen een periode van grote bloei en heeft zich verspreid over de hele wereld. In Nederland neemt de wijnbouw toe en worden er hybride rassen gebruikt die geschikt zijn voor koele en vochtige klimaten.

 

https://www.dewijnrebel.nl/