JCA dekok
Image default
Woning en Tuin

Passende raamdecoratie in huis

Raamdecoratie heeft een grote invloed op de sfeer in huis. Naast dat ze ideaal zijn voor het bepalen van je lichtinval en privacy, voegen ze veel toe aan je interieurstijl. Er zijn vele verschillende soorten raamdecoratie met ieder weer diverse varianten en functies. Ben je op zoek naar binnenzonwering? Dan ben je hier aan het juiste adres, ilumio heeft namelijk een eindeloos aanbod met diverse raambekleding die. Dankzij dit grote aanbod is er voor iedere interieurstijl wel passende raamdecoratie. In deze blog gaat het vooral over rolgordijnen, kijk voor andere soorten raamdecoratie op www.ilumio.nl

Rolgordijnen als favoriet

Rolgordijnen zijn een van de meest bekende en populaire raamdecoratie die er zijn. Ze zijn eenvoudig te bedienen, passen bij ieder interieur, zijn beschikbaar in verschillende varianten en zijn een prachtige verrijking en toevoeging in huis. Rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen doormiddel van een koord. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties, namelijk verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen. Deze hebben ieder weer diverse eigenschappen. Rolgordijnen hebben een warme en gezellige uitstraling, hierdoor brengen ze veel sfeer aan een ruimte. 

Drie verschillende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor in de slaapkamer. Ze kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Hierdoor kun je genieten van een goede nachtrust. Naast het verduisteren van een ruimte, hebben deze rolgordijnen ook een isolerende functie. Door de dikte van de stof creëert de stilstaande lucht tussen het rolgordijn en raam isolerende laag. Hierdoor kun je in de zomer genieten van een koele kamer en de warmte buiten houden. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn perfect voor je privacy en lichtinval. Het is niet mogelijk om door deze rolgordijnen heen te kijken, daarom zijn lichtdoorlatende rolgordijnen vaak populair aan de straatkant van een woning, hiermee voorkom je dat mensen eenvoudig bij je naar binnen kunnen kijken. Ze bestaan uit een semi-transparanten stof, je kijkt er dus niet doorheen, maar deze rolgordijnen laten wel genoeg lichtinval door. 

Heb je een ruimte of woning met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin? Dan zijn transparanten rolgordijnen de juiste raamdecoratie. Je kunt namelijk door deze stof heen kijken. Hierdoor behoud je altijd je zicht naar buiten en kun je blijven genieten van je uitzicht. Omdat er met deze rolgordijnen zoveel licht binnen komen, laten ze een ruimte ook groter lijken. Veel licht zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel.