JCA dekok
Image default
Dienstverlening

Overbieden van een huis: dat doe je niet zomaar

Kun jij je iets voorstellen bij het overbieden van een huis? Nee, ik ook niet. Toch is de tendens de laatste tijd zichtbaar dat men dit wel degelijk doet. Dat werkt op deze manier: iemand zet zijn of haar huis te koop en gaat dan volgt een lang, inspannend en zowel spannend traject. Er zijn heel veel zaken waar je rekening mee moet houden als je je huis gaat verkopen. Allereerst zal het huis getaxeerd worden: dit betekent dat de waarde van het huis wordt ingeschat. Daarna kun je de zoektocht naar een geschikte makelaar starten. Natuurlijk kun je er ook zelf voor kiezen je huis te kopen, maar de ervaring leert dat de hulp van een makelaar het verkoopproces zal gaan versnellen.

Nog geen sprake van het overbieden van een huis

Over het overbieden van een huis is in deze volgende stappen natuurlijk nog geen sprake van. Wat hierna volgt, is het (laten) maken van mooie foto’s die op internet worden gezet. Meestal volgt ook het bekende bord in de tuin. Dit kan toch wel een gek idee zijn: jouw huis, waar je misschien al jaren met heel veel plezier in woont, staat nu ineens te koop.

Andere stappen en processen bij het verkopen van je huis

En daarna komen de potentiele kijkers. De een is wellicht niet eens geïnteresseerd, maar komt gewoon uit nieuwsgierigheid kijken. Dit soort mensen zullen er altijd tussen zitten. In deze tijd is het niet erg moeilijk om van je huis af te komen. Als je er voor zorgt dat alles in orde is en dat het huis voor goede prijs kunt verkopen, dan is er niets aan de hand. De truc is om iets lager dan wat mensen maximaal voor het huis willen geven online te zetten. Dan zijn er al snel veel kijkers. En dit betekent dat het huis schaars is en dat mensen het willen gaan kopen. Maar dan is er concurrentie, dus dan gebeurt er iets interessants: jouw huis zal veel meer gaan opleveren. Potentiele kopers gaan overbieden op het huis, waardoor het hoogte bod uiteindelijk gekozen zal worden. Hierdoor maak je flinke winst doordat men gaat overbieden op je huis.