JCA dekok
Image default
Dienstverlening

Oris horloges: tijdmechanica

Oris is al meer dan een eeuw een merk dat gespecialiseerd is in mechanische horloges. En daar is een reden voor: het is nu ’s werelds nummer 1 merk binnen zijn prijsklasse, met een strengheid en kwaliteit die het bij andere topmerken zou kunnen plaatsen. De rode rotor die het mechanisme aandrijft is een waar merkbeeld dat de hele geschiedenis van Oris horloges symboliseert.

 

De historie van Oris

Oris werd in 1904 opgericht door Paul Cattin en Georges Christian in de Zwitserse stad Hölstein en heeft zijn vindingrijkheid en expertise vanaf het begin gericht op het creëren van mechanische horloges. Dit aantal werd in 1911 met 24 werknemers vermenigvuldigd tot 300 en in 1961 had het meer dan 800 mensen in dienst, waardoor het een van de tien grootste merken van Zwitserse horloges in die tijd was.

De crisis van het einde van de jaren zeventig heeft een grote invloed gehad op het bedrijf, dat ook probeerde goedkope kwartshorloges te produceren (zonder ooit af te zien van de productie van automatische horloges in parallel). In het midden van de jaren tachtig werd echter een enthousiaste nichemarkt voor mechanische horloges ontdekt, die snel zou groeien en een groot herstel mogelijk zou maken. Vandaag de dag is het volledig geconsolideerd, en blijft het nog steeds in hetzelfde pand waar het is ontstaan – alleen uitgebreid, natuurlijk.

 

De juiste strategie?

De strategie van Oris is deels om het te associëren met grote evenementen en meer zichtbare persoonlijkheden. Oris-horloges zijn het officiële merk van het Williams Formule 1-team, waarmee een aanwezigheid wordt voortgezet die in de jaren zeventig van de vorige eeuw begon. Het heeft ook andere evenementen gesponsord, zoals de rondreis van Polly Vacher, of de restauratie van het vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, Mark1 Hurricane R4118. Oris is ook groot aanwezig op jazz evenementen, zoals het London Jazz Festival.

 

Horloges van Oris

Oris horloges zijn in alle goede speciaalzaken te koop tegen relatief betaalbare prijzen, want dit is een premium horloge. Met uitzondering van speciale limited editions die meer dan £4.000 kunnen bedragen, is het maximumbedrag van een Oris-horloge over het algemeen £2500, waarbij sommige modellen verkrijgbaar zijn vanaf £630.